Voordelig Vlees
Bekijk onze acties!
Kortingen tot 50%
Bekijk de actie! Surf en turf recept van de BBQ
Chefkok Inamood | 14 juli 2021
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Een echte klassieker voor op de barbecue is toch wel surf en turf. Het ziet er niet alleen indrukwekkend uit maar het is ook echt een feest om op te eten met de kwaliteit producten van Inamood. Surf en turf is het combineren van vlees met vis. Het is een typisch gerecht uit de Amerikaanse keuken wat in de jaren 60 en 70 vooral werd gegeten door de middenklasse. Het was een echt status gerecht voor hen. Tegenwoordig is het niet meer en minder dan de combinatie van roodvlees met vis.
Ingrediënten Surf en Turf & kruidenboter
Ingrediënten marinade
In dit gerecht heb ik gekozen voor de combinatie van een heerlijke T-bone steak met onze voor voorgekookte kreeft en tijgergarnalen. De tijgergarnalen gaan we marineren en de kreeft voorzien we van een zelfgemaakte kruidenboter. De T-bone steak laten we lekker naturel en voorzien deze alleen van zout.
De kreeft en de tijgergarnalen zijn niet moeilijk om te bereiden. Echter bij de bereiding van de T bone steak hoort wat meer uitleg. In dit recept gebruikte wij een T-bone steak met een dikte kleiner dan 2,5 centimeter. Deze gaan we om die rede ook alleen even heet af grillen boven directe hitte. Hierna verplaatsen we de steak naar het indirecte gedeelte waar de steak kan rusten en iets verder kan garen. Wanneer je een steak hebt die dikker is kun je het beste deze methode niet gebruiken. Dan is het namelijk veel beter om de reverse sear methode toe te passen. Grill dan eerste steak op een temperatuur van rond de 150 graden tot een kerntemperatuur van 46 graden. Grill de steak hierna af boven directe hitte. Dit doe je bij een temperatuur van meer dan 250 graden. Laat de steak 10 minuten rusten waardoor je in deze 10 minuten tijd hebt om de kreeft en de tijgergarnalen te grillen.
Serveer de surf en turf bijvoorbeeld met gegrilde tomaten en bosui, en natuurlijk een goed glas wijn. Ik zou voor een volle witte wijn gaan die zowel bij vlees en vis past. Zeker in de zomer is dit veel lekkerder dan een rode wijn.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.