• Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-

  • Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!

Flat iron black pepper steak wok recept

Chefkok Inamood, vrijdag 01 juli 2022

Een lekker makkelijk wok recept wat binnen 15 minuten op tafel staat. Perfect om doordeweeks te bereiden. Wij gebruiken voor dit wok recept onze flat iron steak. Ideaal, omdat deze snel klaar is tijdens het bakken. Je kunt er ook voor kiezen om het gerecht in zijn geheel te bereiden in een wok en niet alleen de groenten. Kies je hiervoor dan kun je in plaats van een flat iron steak, beter een dikker stuk vlees gebruiken, want anders is het vlees te snel gaar. Kies bijvoorbeeld voor een  ossenhaas en snijd deze in blokjes. Bak dan eerst de ui aan en daarna het vlees met de paprika. Het mooie aan dit recept is dat je het ook kunt bereiden met bijvoorbeeld kipfilet of met garnalen. Hierdoor is het ideaal voor een snelle en makkelijke maaltijd.

Vergeet niet om het vlees een aantal uur voor de bereiding te marineren. Op deze manier trekt de smaak van de marinade lekker in het vlees. In het recept zit best veel peper. Wanneer je niet van pittig eten houd kun je de verhouding het beste aanpassen naar 1 eetlepel zwarte peperkorrels. Zwarte peper en rundvlees steaks gaan perfect samen en is echt een goudencombinatie wat ons betreft.

Ingrediënten

  • 500 gram flat iron steak
  • 2 eetlepels zwarte peperkorrels
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • 2 theelepel sojasaus
  • 2 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • optioneel bosui en gebakken uitjes
  • 300 gram witte rijst

flat iron vers

Voorbereiding

  1. Haal de flat iron steak een dag voor de bereiding uit de vriezer en ontdooi langzaam in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Pel de knoflook en snippper fijn.
  4. Maal de peperkorrels in een vijzel dit zorgt voor een grovere korrel dan dat je de peperkorrels gaat malen.
  5. Neem een schaal en schenk hierin de ketjap, rijstazijn, sojasaus, sesamolie, olijfolie, peperkorrels en de fijngesneden knoflook.
  6. Leg de flat iron steaks in de marinade en zorg dat overal marinade op zit. Laat het vlees minimaal 2 uur marineren in de koeling of langer tot gebruik.
  7. Snijd de kop van de paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
  8. Pel de ui en snijd in grove stukken en haal uit elkaar.
  9. Snijd eventueel de bosui in ringen.

pepper steak recept

Bereiding wok recept

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Zet een wok op het fornuis of een pan op hoog vuur met een beetje olijfolie.
  3. Fruit de ui aan tot deze glazig is en voeg vervolgens de paprika toe.
  4. Bak heel even mee omdat we de paprika nog een beetje krokant willen hebben.
  5. Zet in de tussentijd een grillpan op het fornuis op hoog vuur en bak het vlees ongeveer 1 minuut per zijde.
  6. Verlaag de temperatuur en bak het vlees tot medium of medium-rare. Dit kun je voelen of meten met een kerntemperatuurmeter. Houd rond de 54 graden aan voor de perfecte kerntemperatuur wat ons betreft.
  7. Voeg de rest van de marinade toe aan de ui en paprika en roer door elkaar.
  8. Haal de flat iron steak uit de pan en laat rusten voor ongeveer 5 minuten onder aluminiumfolie. Hierdoor gaart het vlees nog iets verder en kunnen de sappen zich verdelen in het vlees.
  9. Snijd het vlees in repen en serveer samen met de rijst en paprika mengsel. Garneer eventueel met bosui en gebakken uitjes.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?