Voordelig Vlees
Bekijk onze acties!
Kortingen tot 50%
Bekijk de actie! Ossenhaas zelf bereiden met eigen smaakstijlen
Chefkok Inamood | 01 oktober 2020
Recept printenVoor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Hoogwaardige kwaliteit .
Ben je opzoek naar een super mals stuk vlees? Dan is biefstuk van de haas, oftewel ossenhaas echt iets voor jou. Ossenhaas is helemaal niet moeilijk om te bereiden maar je moet met een aantal zaken rekening houden. Je wilt natuurlijk de ossenhaas mals, sappig, met een kern die mooi rosé is en een lekkere, bruine buitenkant. Ossenhaas is een echte klassieker voor de feestdagen en kun je combineren met zoveel gerechten. Mijn voorkeur heeft om het vlees zo puur mogelijk te houden en alleen te bereiden met een beetje zout en eventueel later voegen we wat peper toe. Maar het is ook lekker met heerlijke verse kruiden zoals tijm en rozemarijn. Ossenhaas is gewoon te lekker om alleen te bereiden met de feestdagen! Ben je opzoek naar een heerlijk recept? Kijk dan eens naar ons recept Lady Steak met paddenstoelen.
De onderstaande bereidingen van ossenhaas beschrijven de manier waarop je het vlees perfect kunt bereiden op de barbecue. Wanneer je het vlees wilt bereiden op het fornuis kun je precies dezelfde manier aanhouden maar gebruik dan bijvoorbeeld een grillpan voor de perfecte grillmarks op het vlees.
Voordat we kunnen beginnen met de bereiding van dit heerlijke stuk vlees is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Haal het vlees daarom ongeveer een uur voor de bereiding uit de koeling. Dep het vlees droog met keukenpapier en verwijder eventueel resten vlies. Dit wordt natuurlijk al door ons gedaan en is hierdoor niet altijd nodig.
Wrijf het vlees in met een beetje oliefolie en breng op smaak met zout. Peper voegen we niet toe voor de bereiding maar kun je achteraf toevoegen als je het lekker vindt. Wanneer je peper namelijk gaat verhitten wordt het bitter.
Je kunt ossenhaas puur houden zoals hierboven staat beschreven maar het vlees voorzien van kruiden kan ook een lekkere afwisseling zijn. Een heerlijke afwisseling is om het vlees te voorzien van tijm en rozemarijn. Je neemt de verse kruiden en hakt ze fijn. Houd een verhouding aan zodat je evenveel tijm hebt als rozemarijn. Neem een grote snijplank en strooi hierop de kruiden en zout, leg het vlees vervolgens op de kruiden en draai ze hierna om voor de andere zijden. Dit is één manier om de smaken in het vlees te krijgen. Je kunt ook een takje rozemarijn en tijm mee bakken in de boter als je het vlees gaat bereiden in een pan. Op de barbecue is dat natuurlijk niet mogelijk en kun je het beste het vlees vooraf kruiden.
Het is een heerlijk stuk vlees, en om een makkelijk gerecht te maken kun je er bijvoorbeeld aardappel schijfjes bij serveren die gebakken zijn met ui en spekblokjes. Dat is bij ons altijd een feest en iets wat de kinderen graag eten. Maak er een lekkere champignonroomsaus of pepersaus bij en je hebt een makkelijke maaltijd met een super lekker stuk vlees.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.