• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Zomer
flat iron gerecht

Een perfecte steak om te grillen!

Flat iron steak is redelijk onbekend maar een fijn stukje rundvlees. Het komt van de schouder van het rund, sukade genoemd. Normaal moet je sukade bakken en laten sudderen van een langere tijd om een mals stukje rundvlees te verkrijgen. Flat iron is een sukade steak maar dan zonder de zeen. Als je dit mooie stukje op de juiste manier grilt of bakt dan heb je een super mooi mals stukje vlees met een unieke smaak. Als u nu denkt dat wil ik ook dan staat hieronder een heel mooi receptuur waarin de smaak en kwaliteit de boventoon voert.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 flat iron
  • 250 gram rucola
  • 1 bosje radijs
  • 1 rode ui
  • 3 bosjes waterkers
  • 1 komkommer
  • 1 courgette
  • Zout en gemalen peper
  • 1 schaaltje shi -take
  • 3 dl zonnebloem olie

Ingrediënten dressing

  • 3 dl azijn
  • 1 dl olie
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 theelepel worcestershire saus

Als alternatief voor een flat iron steak kun je natuurlijk ook de flank steak kiezen. De flank steak komt uit de buikspier van het rund en heeft een grove structuur met een intense en pure vleessmaak.

Wil je flat iron steak kopen om ook dit heerlijke recept te maken? Neem dan eens een kijkje in onze categorie. Wij hebben namelijk diverse soorten die je eenvoudig kunt bestellen.

Het is een dun plat stukje vlees, wat niet lang nodig heeft om te bakken. Bak het vlees medium rare, dat is het lekkerst. Laat de pan of grill goed heet worden, leg dan de steak erop en bak de steak. Na het bakken de flat iron laten rusten onder zilverfolie.

sukade steak

Voorbereiding

  1. Waterkers in koud water leggen, daardoor blijft hij mooi van structuur en knapperig, daarna goed spoelen en laten drogen
  2. Dressing maken door middel van de volgende ingrediënten goed te mengen met een garde. De olie, azijn ( 1op 3) mosterd, suiker, worcestershire, zout en peper.
  3. De rode ui schillen en in hele fijne blokjes snijden.
  4. Komkommer even afspoelen onder stromend water en daarna in blokjes van 1 cm snijden.
  5. De courgette hetzelfde als bij de komkommer even afspoelen onder stromend water en daarna snijden in blokjes van 1 cm.
  6. Flat iron op kamertemperatuur laten komen en kruiden met olie en zout.

steak recept

Bereiding

  1. De gesneden komkommer, ui, radijs inleggen in de dressing.
  2. Vervolgens de courgette en shi-take kort wokken in scheutje olie met zout en peper.
  3. Daarna de waterkers in een vergiet gooien even spoelen met water en goed drogen door eventueel in sla centrifuge droog te draaien.
  4. De baby leaf wassen tenzij vermeld op verpakking staat reeds gewassen, drogen en deze mengen met de waterkers, let op dat je het luchtig door elkaar vermengd, dit om kneuzing van de slamix te voorkomen.
  5. Vervolgens deze mix in een mooie schaal leggen en opmaken met de gemarineerde komkommer, ui en radijs en 2 eetlepels van de courgette en shi-take.
  6. Als laatste een grillpan goed warm maken en de flat iron bakken tot hij de gewenste gaarheid heeft bereikt.

flat iron recept

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!