• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Wild
parelhoen bbq

Een perfect recept voor kerst!

Een gegrilde parelhoen bereid op de BBQ met een heerlijke walnotenboter geeft een smaak explosie. Parelhoen heeft net dat beetje meer smaak dan bijvoorbeeld kip. Daarom een perfect gerecht om te bereiden voor de feestdagen.

6 personen

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 hele parelhoen
 • 50 gram walnoten
 • 1 bosje dille
 • 1 bosje platte peterselie
 • 100 gram boter
 • 1 citroen
 • 3 witlof
 • 6 ontbijtspek
 • zout en versgemalen peper
 • olijfolie

De parelhoen hebben wij gevuld met een zelfgemaakte walnotenboter. Door het vlees onder het vel in te wrijven met de boter krijgt de parelhoen een geweldige mooie bruine kleur.

De bijgerechten hebben wij makkelijk gehouden door witlof te wikkelen in ontbijtspek. Het is een perfect bijgerecht en daarnaast serveerde wij krieltjes. Je kunt natuurlijk andere bijgerechten maken als je echt wil uitpakken.

Een parelhoen heeft een mooi formaat maar er zit niet heel veel vlees aan. Wanneer je één parelhoen wilt bereiden op de BBQ is het afhankelijk van de samenstelling voldoende voor 3 personen.

Ben je opzoek naar inspiratie voor kerst? Kijk dan eens in onze categorie kerstrecepten.

Voorbereiding

 1. Neem een kom van een keukenmachine en voeg hierin de walnoten, dille en de peterselie.
 2. Snijd de citroen in vieren en verwijder de pitten en het haal het vruchtvlees uit de citroen. Voeg het vruchtvlees toe in de kom en snijd alles fijn in de keukenmachine.
 3. Voeg vervolgens de boter op kamertemperatuur toe in stukjes en mix verder in de keukenmachine tot je een mooie kruidenboter hebt.
 4. Maak het vel los van de parelhoen boven de poten het en borst gedeelte. Schep de kruidenboter erin en verdeel met je vingers door op het vel te drukken. Wrijf de resterende boter over het vel.
 5. Je kunt ervoor kiezen om het vel in te wrijven met de overgebleven boter en anders wrijf je het vel in met olijfolie en je strooit er zout en versgemalen peper over.
 6. Maak de witlof schoon en snijd door de helft en verwijder de stronk gezien deze heel bitter is. Blancheer de witlof voor ongeveer 4 minuten in kokend water.
 7. Laat de witlof afkoelen en goed uitlekken en wikkel de ontbijtspek om de witlof.

Bereiding parelhoen en witlof op de BBQ

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats vervolgens na ongeveer 5 minuten de twee plate setters en het rooster. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 200 graden.
 2. Wanneer de temperatuur is bereikt maak je de deksel open en legt de parelhoen op het rooster. Wij hebben er twee bereid en voorzien van een kerntemperatuurmeter. Stel deze in op 67 graden.
 3. Sluit de deksel tot de parelhoen een kern heeft van 60 graden.
 4. Leg de witlof met ontbijtspel op het rooster en sluit de deksel.
 5. Sluit de deksel van de kamado en wacht nu tot de kerntemperatuur rond de 60 graden is.
 6. Wacht vervolgens tot de kerntemperatuur van de parelhoen 67 graden is. Laat de parelhoen voor 5 minuten rusten en wacht tot de ontbijtspek mooi bruin verkleurd is.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!