• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 360 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Barbecue
broodje sparerib

Dit wordt genieten!

Een geweldig broodje sparerib om te serveren als je zin hebt in een heerlijke lunch. Of je nu kant en klare spareribs gebruikt of deze eerst gaat bereiden op de BBQ. Het kan beide met dit eenvoudige recept voor een broodje sparerib.

2 personen

Ingrediënten 2 personen

  • 2 spareribs
  • 2 baguette
  • 1 rode ui
  • zoetzure augurk plakjes
  • bakje pittige rauwkost
  • 75 gram rucola melange 
  • 2 pruim tomaten
  • 1 pakje appelsap
  • Dry rub
  • Barbecuesaus

In dit recept beschrijven we de bereiding van het broodje sparerib met spareribs die je nog moet bereiden op de BBQ tot ze fall of the bone zijn. Wanneer je reeds spareribs hebt kun je deze opwarmen in de oven. Doe dit door ze in te pakken met een beetje appelsap voor 30 minuten op 120 graden.

Dry-rub en barbecuesaus

Om dit recept te maken hebben we het ons makkelijk gemaakt door het gebruik van een dry-rub en barbecuesaus van Grate Goods uit ons assortiment. Pak vooral een rub en saus die jezelf lekker vindt. Op onze website staan ook diverse recepten voor rubs en sauzen die je kunt gebruiken. Staat er niks tussen wat je lekker lijkt dan zijn er natuurlijk genoeg alternatieven te vinden op internet.

Voorbereiding

  1. Haal de spareribs een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koelkast.
  2. Verwijder de verpakking ongeveer 2 uur voor de bereiding en verwijder het vlies aan de achterzijde van de spareribs.
  3. Breng de spareribs op smaak met een dry rub naar keuze of maak er eentje zelf. Wrijf de spareribs er goed mee in en plaats ze voor minimaal 2 uur terug in de koeling.

Bereiding broodje sparerib

  1. Maak de barbecue aan voor indirect garen en regel de temperatuur naar ongeveer 110 graden. Wanneer de temperatuur stabiel is voeg je wat rookhout toe. Sluit de deksel en wacht tot je rook uit de BBQ ziet komen.
  2. Leg de spareribs op het rooster en sluit de deksel voor 3 uur. Controleer tussen door of de temperatuur stabiel blijft.
  3. Na 3 uur gaan we de spareribs inpakken in aluminiumfolie en schenk hierbij een beetje appelsap. We gaan nu de spareribs stomen zodat ze straks mooi fall of the bone zijn. Leg de ingepakte spareribs terug op de BBQ en sluit de deksel voor 1,5 tot 2 uur. De duur is een beetje afhankelijk van de dikte van de ribben.
  4. Pak de spareribs uit en leg op het rooster en wrijf 2 keer in met barbecuesaus om de 15 minuten. Na 30 minuten zijn de spareribs klaar en kun je ze van het rooster halen.
  5. Pel de ui en snijd in ringen en de tomaten in plakken.
  6. Snijd de baguette open en beleg met rucola, tomaat, rode ui, pittige rauwkost, plakjes augurk en de sparerib en plaats de bovenzijde van de baguette.
  7. Trek nu de botten uit de sparerib en serveer direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!