• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 8 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
bavette marieneren voor de bbq

Een eenvoudig smaakvol BBQ gerecht!

Bavette spiesjes in Oosterse marinade zijn echt geweldig lekker, en in no time klaar op de barbecue. Het vlees heeft niet echt heel veel nodig maar dit was toch echt wel een succes op een stokje. Bavette kun je natuurlijk ook in zijn geheel marineren en op de barbecue bereiden maar voor een feestje is dit echt ideaal.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 kg bavette
 • 80 ml sojasaus
 • 120 ml olijfolie
 • 60 ml worcestershiresaus
 • 3 citroenen
 • 5 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels gedroogde basilicum
 • 1 theelepel sambal

Ik maakte deze bavette spiesjes met behulp van een geweldige tool met de naam CUBO zodat je binnen 10 minuten maar liefst 100 stokjes hebt.

Natuurlijk beschrijf ik in dit recept hoe je de spiesjes zelf kunt maken of je nu een tool gebruikt of niet. Het voordeel van deze tool is dat ieder stokje identiek is en je bereidingstijd gelijk. Dit recept maakte ik in combinatie met een heerlijke variant van mijn couscous salade die al een tijdje op mijn website staat. Een geweldig alternatief zijn de biefstukspiesen met gevulde paprika. Het is een heerlijke combinatie als je opzoek bent naar een ander recept.

Wil je dit heerlijke gerecht ook bereiden?

Wil je ook bavette kopen om dit heerlijke gerecht te bereiden? Vergeet dan niet om het product in je winkelwagen te plaatsen!

Bereiding Bavette Marinade

 1. Neem een grote kom en pers hierin de teentjes knoflook.
 2. Snijd de citroenen door de helft en pers deze uit. Schenk vervolgens het sap hiervan in de kom.
 3. Neem vervolgens alle overige ingrediënten en voeg deze toe in de kom en roer alles goed door elkaar.
 4. Leg de bevatte in de marinade en laat deze minimaal 1 dag staan. Je kunt dit op twee manieren doen door de bavette zoals ik in zijn geheel erin te leggen of de bavette reeds in blokjes in de marinade te leggen.
 5. Dek de bavette af en laat deze minimaal twee uur in de koelkast staan maar bij voorkeur een hele dag.
 6. Haal de bavette voor bereiding uit de koeling en snijd deze in blokjes van de gewenste grote. Ik gebruikte hiervoor de Cubo waardoor je mooie kleine spiesjes krijgt maar je kunt ze natuurlijk ook groter maken.
 7. Wanneer je houtenstokjes gebruikt is het verstandig om deze even 10 minuten in het water te leggen zodat ze niet verbranden tijdens de bereiding.
 8. Rijg de bavette aan de stokjes en dek ze af tot de bereiding op de barbecue.

Bereiding Bavette

 1. Maak de barbecue aan op een temperatuur van 200 graden en zorg voor twee zones om direct en indirect te kunnen grillen. Gezien het formaat van de spiesjes die ik heb gemaakt is een indirecte zone alleen makkelijk als het te snel gaat en je even de spiesjes aan de kant wil leggen voordat je ze van de barbecue haalt.
 2. Leg de gemarineerde bavette boven het directe gedeelte van de barbecue en draai ze om wanneer het vlees los laat van het rooster. Dit is ongeveer na 1 a 2 minuten afhankelijk van de grote van het vlees en de temperatuur. Je wilt de spiesjes snel grillen gezien een kerntemperatuur van maximaal 54 graden voldoende is. Grill ze dus kort aan beide zijden en verplaats ze naar het indirecte gedeelte als de kerntemperatuur nog niet voldoende is en sluit de deksel even.
 3. Serveer de gemarineerde bavette met bijvoorbeeld de couscous salade en een lekkere saus. Persoonlijk is een saus niet echt noodzakelijk gezien de smaak super is.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!