• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 90 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Lente
witte asperges

Geniet van dit lente recept!

Witte asperges zijn tegenwoordig eigenlijk het hele jaar verkrijgbaar maar toch het lekkerste vers in de lente wanneer het aspergeseizoen is aangebroken. De smaak combinaties in dit recept passen perfect bij elkaar waardoor je een heel mooi gerecht hebt om te serveren voor vrienden en of familie. Serveer er nog een mooie wijn bij om het helemaal compleet te maken. Normaal serveer je witte wijn bij asperges en rode wijn bij roodvlees. Ga met deze combinatie voor een zachte rode wijn met niet te veel tannine.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

Ingrediënten

  • 3 diamanthazen
  • 600 gram witte asperges
  • gemengde kerstomaatjes
  • 8 grote vastkokende aardappelen
  • Parmezaanse kaas flakes
  • roomboter
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten vinaigrette

  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • verse bieslook

Witte asperges recept!

Vaak worden witte asperges bereid volgen het traditionele recept met ham, eieren, botersaus en peterselie. Je kunt er echter veel meer mee zoals deze combinatie met diamanthaas. Het is een geweldige combinatie en eenvoudig gerecht. Het enige wat lang duurt zijn de hasselback-aardappelen in de oven. De rest van het recept staat binnen 30 minuten op tafel. Je kunt dus ook kiezen voor een ander soort bijgerecht van aardappelen.

Wil je diamanthaas kopen om dit heerlijke recept te bereiden? In ons assortiment hebben wij diverse soorten van dit mooie stuk rundvlees. Bak het vlees bij voorkeur medium-rare voor het beste resultaat.

Bereiding recept

  1. Haal een dag voor de bereiding de diamanthazen uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Borstel de aardappelen schoon met water en maak er hasselback-aardappelen van door de aardappelen tussen twee messen te leggen en in te snijden. Snijd de aardappelen in om de 1 mm. en let op dat je ze niet helemaal insnijd. Daarom leggen wij er altijd twee messen naast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de aardappelen in een ovenschaal. Wrijf de aardappelen in met olijfolie en herhaal dit iedere 20 minuten. Meng hiervoor een beetje zout door de olijfolie of strooi er zout over na de bereiding. Het duurt ongeveer 90 minuten voordat de hasselback-aardappelen gaar zijn.
  4. Verwijder de verpakking van het vlees en dep droog met keukenpapier. Breng het vlees ongeveer 30 minuten voor de bereiding op smaak met zout.
  5. Schil in de tussentijd de asperges en snijd een stukje van het begin af. Snijd de asperges door de helft en leg ze in een pan met water.
  6. Was de kerstomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en een beetje zout met versgemalen peper. Hussel door elkaar en zet 10 minuten voordat de aardappelen klaar zijn in de oven.
  7. Maak de vinaigrette door de bieslook te snipperen, de limoen te persen en te mengen met de overige ingrediënten.
  8. Zet een pan op hoog vuur met olie die tegen hoge hitte kan zoals zonnebloemolie en bak het vlees rondom goudbruin. Regel het vuur lager en voeg de boter koud toe en bak tot een kerntemperatuur van 46 graden. Haal het vlees uit de pan en laat nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  9. Snijd de diamanthaas in mooie plakken.
  10. Maak de borden op met de hasselback-aardappelen, witte asperges, diamanthaas, kerstomaatjes, vinaigrette en strooi er nog Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!