• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 3 personen
Keuken Barbecue
Juicy Lucy burger

Een gevulde burger met kaas!

De Juicy Lucy burger is niet meer dan een super lekkere burger die gevuld is met Cheddar kaas. Je kunt altijd kiezen voor een andere lekkere kaas zoals deze maar smelt tijdens de bereiding.

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • paneermeel
  • 1 ei
  • 4 dikke plakken cheddar kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel worcestershire saus
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 4 hamburger broodjes
  • fijn gesneden ijsbergsla
  • 1 grote ui
  • augurk
  • 1 grote vleestomaat
  • BBQ saus Greasy spoon

De juicy lucy burger komt uit Minneapolis, maar wie deze nu verzonnen heeft blijft een vraagteken gezien twee personen dat beweerde. Het lastige aan deze burger is om ervoor te zorgen dat de kaas tijdens de bereiding in de burger blijft. Druk hiervoor de burger goed dicht en zorg dat er geen gaatjes zijn waaruit de kaas kan lopen. Na het kruiden van het gehakt heb ik er gehaktballen van gemaakt en hierin de kaas gedrukt. Je kunt ook twee dunner patties maken van het gehakt met kaas er tussen en dan de zijkanten goed dichtmaken. Het is even testen wat voor jou het makkelijkste werkt.

Voor de toppings heb ik het lekker simpel gehouden maar dat kun je natuurlijk zelf aanpassen. Een ander heerlijk recept met gevuld gehakt is de beer can burger.

Voorbereiding

  1. Pel de knoflook en pers deze met een knoflookpers in een kom.
  2. Voeg vervolgens het gehakt toe samen met de worcestershire saus, paprikapoeder, chilipoeder, zout, versgemalen peper en een ei.
  3. Meng alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje paneermeel toe tot het gehakt niet meer plakt aan je handen.
  4. Van het gehakt maak je nu gehaktballen of burger patties. Leg in het midden van het gehakt de kaas en maak de zijkanten dicht van de burgers. Dek de burgers af met vershoudfolie en zet terug in de koeling tot gebruik.
  5. Snijd de ui in ringen en de tomaten en augurk in plakken.

Bereiding Juicy Lucy burger

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de BBQ en regel de temperatuur naar 200 graden.
  2. Leg de burgers op de BBQ boven het directe gedeelte en grill beide zijden voor ongeveer 2 minuten. Verplaats ze daarna naar het indirecte deel tot ze gaar zijn.
  3. Bak de ui in een skillet boven het directe gedeelte. Laat de skillet eerst goed heet worden of gebruik net als ik een plancha.
  4. Wanneer de burgers gaar zijn kun je de broodjes heel even grillen met de openzijde boven het directe gedeelte. Bouw de burgers door te beginnen met saus, sla, tomaat, burger, augurk en de gebakken uien.
  5. Serveer de burgers direct met bijvoorbeeld zelfgemaakte friet.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!