• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 40 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
beer can burger

Een echte BBQ klassieker!

Beer can burger is een bbq recept wat ik vaak voorbij zie komen en dacht dat moeten we ook eens proberen. Het idee is om een grote gehaktbal te maken en hierop een bierblik te drukken.

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 8 plakjes bacon
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder pittig
  • 1 1/2 theelepel kerriepoeder
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten vulling

  • 1/2 paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 rode ui
  • geraspte kaas (gouda 48+)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Ik doe dit echter niet met een bierblik maar met een gewoon glas gezien die iets smaller zijn dan een bierblik. Hierdoor kun je uit 500 gram gehakt vier mooie beer can burgers maken. Ik moet zeggen ze waren super en echt een aanrader om ze een keer uit te proberen. Je kunt ze vullen met de groenten die je graag eet of een leuke combinatie verzinnen. Dit is mijn eerste versie van de beer can burger.

Voorbereiding

  1. Pak een kom en voeg het gehakt toe en alle kruiden.
  2. Meng alles goed door elkaar en voeg pas dan het ei en de paneermeel toe.
  3. Kneed alles goed door elkaar en zorg ervoor dat het gehakt mengsel niet te droog is.
  4. Zet dit weg zodat de kruiden nog in het gehakt kunnen trekken.
  5. Snij de paprika en de courgette in kleine blokjes en de ui in halve ringen.
  6. Pak een pan en fruit de ui aan in een beetje olijfolie.
  7. Voeg de stukjes paprika toe en bak ze even 2 minuten mee voordat de courgette erin gaat.
  8. Voeg de courgette toe en breng op smaak met de paprikapoeder, zout en versgemalen peper.
  9. Maak nu vier gehaktballen van ongeveer 125 gram per stuk en druk het glas nu met de bodem op de gehaktbal tot je een mooi kommetje krijgt.
  10. Wikkel nu strak twee plakjes bacon om het kommetje en vul ze met het mengsel.
  11. Nu kan de kaas op de top van de burger. Let wel op dat dit afhankelijk is van de soort kaas. Gebruik je kaas die snel smelt doe die er dan pas later op net voordat de burger klaar is.

Bereiding beer can burger

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 150 graden en twee zones voor direct en indirect grillen.
  2. Leg de Beer Can Burgers op het indirecte gedeelte van de barbecue.
  3. Laat ze op dit gedeelte van de barbecue staan tot de kerntemperatuur van het gehakt minimaal 70 graden is. Dit duurt ongeveer 40 minuten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!