Ossenhaas bereiden tot perfectie
Chefkok Inamood | 22 december 2022
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Ossenhaas bereiden tot perfectie is zeker niet moeilijk maar hoe doe je dat nu eigenlijk. In dit recept neem ik jullie mee in de bereiding van dit heerlijke stukje mals rundervlees. Er zijn diverse manieren om deze tot perfectie te grillen en in het recept heb ik het geheel uitgewerkt voor op de OFYR. Wil je de ossenhaas bereiden op de barbecue? Dat kan natuurlijk ook maar pak dit dan aan als volgt!
Volg het recept zoals hieronder beschreven maar leg daarna de ossenhaas boven het indirecte gedeelte van de barbecue met een temperatuur van de barbecue rond de 160 graden. Laat de ossenhaas garen tot een kerntemperatuur van 50 graden en grill hem daarna heet af boven directe hitte. Is de barbecue nog niet heet genoeg op dat moment! Haal dan de ossenhaas even uit de barbecue of zorg dat je een firestarter klaar hebt staan met kolen. Grill dan iedere zijde heel even voor ongeveer één minuut. Laat de ossenhaas even rusten en je kunt het heerlijke stuk vlees aansnijden. Deze methode noemen we ook wel de reverse sear methode en wordt veel toegepast op de barbecue bij een mooi dik stuk vlees.
Een ossenhaas kent veel namen en wordt ook wel tournedoes, biefstuk van de haas en tenderloin genoemd. Wat is nu eigenlijk een ossenhaas en waar kunnen we deze vinden bij het rund. Een ossenhaas wordt gesneden uit de lende van het volwassen rund en heeft geen bot. Je kunt het vinden aan de achterzijde van het rund, links en rechts van de wervelkolom.
Een T-bone steak is altijd super om te maken en misschien is het reeds bekent bij sommige van jullie. De ossenhaas is te vinden in deze steak en is namelijk het kleinste deel van de T-bone. Aan de andere zijde van de T-bone zit de entrecote.
Persoonlijk denk ik dat we in Nederland het meeste ossenhaas eten met kerst, gezien de prijs maar ook zeker door de recepten die er zijn. We kennen natuurlijk allemaal wel de carpaccio en de beef wellington. Dit zijn vaak recepten die we thuis maken tijdens de feestdagen. Ik zou dit geweldige stuk vlees wel vaker willen eten dan alleen tijdens de feestdagen, of vinden jullie van niet!
Ben je toevallig nog opzoek naar een ander heerlijk gerecht met ossenhaas? Denk dan eens aan deze geweldige Beef Wellington met Ossenhaas van de BBQ. Is dit recept wordt stap voor stap uitgelegd hoe je deze kunt maken zonder dat hij mislukt.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.