• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 285 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
BBQ kip gehaktballetjes

Heerlijk amusehapje met kip!

Breng Amerika in huis en geniet met vrienden en familie van deze Texas style kip gehaktballetjes van de BBQ. Dit gerecht brengt klassieke Amerikaanse BBQ samen met verfijnde bereiding. De combinatie van kipfarce en de dry rub zorgt voor sappige, aromatische balletjes.

10% korting!

ingrediënten 6 personen

Ingrediënten kipfarce

  • 250 gram kipdijfilet fijn gemalen
  • 250 gram kipfilet fijn gemalen
  • 6 gram zout
  • 10 gram dijon mosterd
  • 3 gram kippenbouillonpoeder
  • 1 stuks ei
  • 25 gram panko
  • 2 gram gerookte paprikapoeder

Ingrediënten Texas dry rub

  • 15 gram donkere basterdsuiker
  • 3 gram instant koffiepoeder
  • 3 gram knoflookpoeder
  • 3 gram ui-poeder
  • 2 gram mosterdpoeder
  • 2 gram chilipoeder
  • 2 gram gerookte paprikapoeder
  • naar smaak versgemalen zwarte peper

Texas Style BBQ kip gehaktballetjes maken

  1. Meng kipdijfilet– en kipfiletgehakt met zout, mosterd, bouillonpoeder, paprikapoeder, panko en ei. Meng tot een gladde, licht plakkerige massa. Laat 30 minuten rusten in de koelkast, zodat de panko het vocht opneemt.
  2. Spuit of vorm balletjes van het kip gehakt van ca. 20–25 g met de hand of spuitzak in een siliconen mal of maak er ronde balletjes van met de hand. Vries minimaal 4 uur in tot ze volledig hard zijn.

Rub maken en aanbrengen

  1. Meng alle rub-ingrediënten goed.
  2. Haal de bevroren balletjes uit de mal en rol ze gelijkmatig door de dry rub.
  3. Bewaar indien nodig terug in de vriezer tot gebruik.

Bourbon BBQ glaze bereiden

Bourbon BBQ Glaze ingrediënten voor (250 ml):
● 100 g Ketchup
● 70 g Donkere honing
● 25 g Appelciderazijn
● 50 g Bourbon (whiskey naar keuze)
● 25 g Chipotle in adobo saus (fijngehakt)
● 25 g Worcestershire saus
● 12,5 g Dijonmosterd
● 2 g Zout

  1. Doe alle ingrediënten voor de glaze in een steelpan.
  2. Breng aan de kook.
  3. Roer goed door en laat dan zachtjes 10–15 minuten in koken tot een stroperige saus.
  4. Hou wat saus over om later te serveren en gebruik overig voor de glaze.

 

 

Grillen

  1. Week bamboestokjes in water (minimaal 30 minuten).
  2. Rijg 3 balletjes per stokje.
  3. Grill indirect op 180–200°C met een milde rooksoort (zoals hickory of eik) gedurende ca. 12–15 minuten.
  4. Draai regelmatig voor een gelijkmatige garing.
  5. Lak de balletjes meerdere keren met glaze in de laatste 2–3 minuten.
  6. Kerntemperatuur kip balletjes 72 graden.

Rasp er vlak voor het serveren wat limoenzeste overheen. Werk af met gebakken uitjes en fijngesneden bieslook. Serveer de saus apart.

Kip kopen van goede kwaliteit doe je eenvoudig in onze webshop.

Andere lekkere kip gerechten van de BBQ:

Bekijk ook onze top 10 lekkerste hoofdgerechten met kip

 

 

 

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!