• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
kipspiezen

Kipspiezen zijn altijd een goed idee!

Kipspiezen van de BBQ met een Mexicaanse twist door het gebruik van fajita kruiden. Bij de kip serveerden wij witte rijst met een zelfgemaakte pikantesaus. De saus is ook super om te gebruiken bij nachos. Door deze combinatie heb je een heerlijke maaltijd die ook nog eens snel klaar is. Je kunt de kipspiezen natuurlijk ook gewoon bereiden voor bij een gezellige familie BBQ.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg kippendijen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels fajita kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • verse koriander
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • zout en versgemalen peper
  • 1 gele paprika
  • 1 grote rode of witte ui

Ingrediënten pikante saus

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 10 cherrytomaten
  • 1 middelgrote ui
  • verse koriander
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel fijne suiker
  • zout en versgemalen peper

Je kunt voor dit recept niet alleen kippendijen gebruiken maar natuurlijk ook gewoon kipfilet. Het voordeel van kippendijen is echter dat ze minder snel droog worden tijdens het grillen. In het recept wordt beschreven dat je de kippendijen twee uur vooraf kunt marineren. De avond vooraf is echter veel lekkerder en scheelt weer tijd op de dag van bereiding.

De spiesen die wij meestal gebruiken zijn gemaakt van RVS. Dit een makkelijker gezien ze tijdens de bereiding aanbranden. Gebruik je houtenspiesen dan is het slim om ze vooraf eerst 30 minuten in het water te leggen.

mixicaanse kipspiezen inamood

De kipspiezen zijn ook ideaal om te bereiden voor een familie barbecue. Maak er een makkelijke salade bij en serveer met stokbrood. Je kunt het dan zelfs eten als een makkelijk lunch of lichte avondmaaltijd.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Kamado Express. De webwinkel van The Fire-station in Kaatsheuvel.

Voorbereiding kipspiezen

  1. Haal de kippendijen een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Maak ten eerste de marinade voor de kip door olijfolie te mengen met de fajita kruiden, honing, zout en versgemalen peper.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn met de verse koriander blaadjes. Schud in de marinade samen met het sap van een halve limoen. Meng alles goed door elkaar.
  4. Maak de kippendijen eventueel veel school door lossen stukken vet te verwijderen. Snijd de kip in stukken van 3 centimeter.
  5. Voeg de kip toe aan de marinade en roer alles goed door elkaar zodat de kip bedekt is met de marinade. Dek af met vershoudfolie en plaats in de koeling voor twee uur.
  6. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes van 3 centimeter.
  7. Pel vervolgens de ui en snijd in vieren.
  8. Rijg ten slotte alle ingrediënten aan een spies.

Bereiding pikantesaus

  1. Pel ten eerste de ui en de knoflook en snijd grof.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in halve ringen.
  3. Pureer in een mixer alle ingrediënten voor de pikantesaus. Let hierbij op dat je het niet te fijn mengt voor de gewenste structuur.
  4. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereiding kipspiezen BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel en regel de temperatuur van de BBQ naar 200 graden.
  2. Kook de rijst volgens de verpakking en warm de saus op.
  3. Wanneer de kamado op temperatuur is kun je de kipspiezen grillen boven het directe gedeelte. Keer de spiezen regelmatig tot ze mooi zijn verkleurd. Gaar eventueel indirect verder tot een kerntemperatuur van 73 graden.
  4. Bij een kerntemperatuur van 73 graden kun je de kip van het rooster halen en direct serveren met de witte rijst en de pikantesaus.

Ben je opzoek naar andere kipgerechten om te bereiden? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie kip recepten waar je een compleet overzicht vindt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!