• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding
Bereiding 20 minuten
Aantal porties
Keuken Rubs & Sauzen
bavette saus

Een geweldige saus voor rundvlees!

Welke saus bij bavette is een vraag die we regelmatig ontvangen. De bavette saus is natuurlijk afhankelijk van wat je precies gaat bereiden. Wat ons betreft is een bearnaisesaus een perfecte combinatie wanneer je er een gerecht met aardappelen bij serveert en bijvoorbeeld gegrilde groenten.

Ingrediënten bavette saus

  • 1 bavette
  • 4 takjes verse dragon
  • 80 gram sjalot
  • 180 gram boter
  • 4 eierdooiers
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 snufjes gemalen zwarte peper

Welke saus bij bavette?

Net als ieder ander stuk vlees kun je diverse soorten saus serveren bij bavette. Het is maar net wat je lekker vindt en wat voor gerecht je gaat bereiden. Welke saus bij bavette is dus niet zo makkelijk of juist wel! Denk hierbij aan sauzen zoals pepersaus, champignon roomsaus of een heerlijke bearnaisesaus. Dit zijn perfecte sauzen voor bij rundvlees.

Warme sauzen kun je ook vooraf maken zodat je minder stress hebt in de keuken. Na de bereiding kun je de saus op heel laag vuur laten staan en door regelmatig te roeren blijft de saus warm. Hierna kun je de overige gerechten bereiden.

Ga je bavette grillen dan zien we vaak andere soorten saus. Denk dan aan chimichurri of een een salsa verde. Dit zijn geweldige sauzen die vaak worden gemaakt in combinatie met een heerlijk stuk rundvlees van de barbecue. Grill het vlees op de barbecue en serveer de bavette saus erbij. Veel sauzen kun je al ruim van te voren maken. Het voordeel is dat de smaken dan goed in de saus kunnen trekken.

Je kunt ervoor kiezen om het vlees vooraf te kruiden met een lekkere kruidenmix of om het vlees vooraf te marineren. Op onze website staan inmiddels diverse kruidenmixen en marinades voor rundvlees. We hebben zelfs een bavette BBQ rub gemaakt!

Wil je bavette kopen om dit recept te maken? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. We hebben namelijk diverse soorten van dit smaakvolle stuk vlees. Ben je opzoek naar inspiratie? Bekijk dan ons artikel over BBQ bavette.

Bearnaisesaus

Bearnaisesaus is een geweldige saus uit Frankrijk. Het is jammer dat deze saus vaak wordt gemeden om zelf te bereiden omdat de saus kan gaan schiften. Met koken heb je altijd het risico dat dingen mislukken maar door te oefen moet het zeker lukken.

Mocht de saus toch gaan schiften kun je het makkelijk oplossen door een paar eetlepels koud water toe te voegen en heel snel te gaan mixen tot de saus weer goed is. Het schiften komt omdat de saus te warm is. Wij bereiden de saus echter niet in een pannetje waardoor het schiften eigenlijk niet mogelijk is.

De saus kun je warm of koud serveren maar wij eten deze het liefste warm. De saus kun je echter niet opnieuw opwarmen. Zorg er daarom voor dat de saus warm blijft.

Bavette saus bereiden

  1. Verwijder de blaadjes van de dragon en snipper fijn.
  2. Scheid de eieren en bewaar de eierdooiers. Neem een hoge kom en voeg hierin de eierdooiers samen met de witte wijnazijn, de helft van de dragonblaadjes, zout en versgemalen peper. Puree met een staafmixer tot het mengsel schuimig is.
  3. In de tussentijd kun je de boter langzaam smelten in een pan. Schep de witte deeltje van de boter.
  4. Schenk de gesmolten boter in een dun straaltje bij het mengsel en blijf in de tussentijd mixen. Blijf mixen tot de saus gebonden, glad en schuimig is. De saus moet ongeveer net zo dik zijn als mayonaise.
  5. Voeg ten slotte de rest van de dragon toe en meng door elkaar. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Serveer de saus bij een lekker stuk vlees zoals bavette.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!