• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Rubs & Sauzen
teriyaki saus zelf maken

Zelf teriyaki saus maken

Met ons recept kun je teriyaki saus maken die veel lekkerder is dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

  • 1/3 kop sojasaus
  • 1/4 kop water
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • optioneel maizena

De lekkerste teriyaki saus

Beef teriyaki  is een populair recept met heerlijke ossenhaasreepjes. Teriyaki is van oorsprong een Japanse kooktechniek. Teriyaki saus heeft als basis sojasaus, waarin het vlees of vis wordt gebakken. Je kan ervoor kiezen om de saus in te dikken, maar dit hoeft niet. Het ligt er maar net aan wat jij lekker vindt. Wil jij de teriyaki saus zelf maken? Maak dit lekkere recept en je wilt nooit meer de saus uit de supermarkt!

Zelf teriyaki saus maken met honing of ahornsiroop

Wij kiezen ervoor om de teriyaki saus te maken met ahornsiroop. Wat is het verschil tussen honing en ahornsiroop? Ahornsiroop wordt gewonnen van de esdoorn en is van zichzelf zoeter dan honing en bevat iets meer calorieën. Honing wordt gewonnen uit bijenkorven en is stroperiger. Daarbij is de smaak anders en dit is natuurlijk jouw eigen voorkeur. Je kan in dit recept ahornsiroop vervangen met honing.

Hoe maak je teriyaki saus?

Eigenlijk is het maken van teriyaki saus heel simpel. Je moet alleen bij je pan blijven, zodat het niet aanbrandt. Zo geef jij dat beetje extra liefde aan jouw zelfgemaakte teriyaki saus. 

 

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de knoflook, chilivlokken en gember toe en fruit dit rustig aan. Zorg dat je pan niet te warm wordt, dan verbrandt de knoflook. Wanneer het lekker begint te ruiken is het goed aangefruit.
  2. Voeg vervolgens het water, de sojasaus, ahornsiroop en rijstazijn toe. Breng dit rustig aan de kook. Laat de saus indikken tot de gewenste dikte.
  3. Wil je een dikkere saus maken, maak dan een papje met maïzena. Voeg de hoeveelheid maïzena naar keuze toe aan een beetje water. Roer dit tot alle klontjes eruit zijn. Voeg dit vervolgens toe aan de saus. De saus dikt altijd nog iets in als het afkoelt, dus maak hem niet te dik.

Hoe lang kan je zelfgemaakte saus bewaren?

Zelfgemaakte teriyaki saus kun je maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Wij adviseren er direct mee te koken, dan is de saus het lekkerste.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!