• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Aardappelpuree van Zoete Aardappel

Een super eenvoudig bijgerecht!

Aardappelpuree van zoete aardappel met een lekkere crunch door de pecannoten. Het is een eenvoudig bijgerecht wat past bij veel gerechten. Of je het vlees nu bereid op een BBQ of gewoon in de keuken. Het is echt een aanrader om eens te bereiden en proeven.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 zoete aardappelen
  • 8 pecannoten
  • 2 uien
  • klontje boter
  • melk
  • zout en versgemalen peper

Het bijgerecht kun je makkelijk combineren wanneer het vlees een dik uur op de BBQ moet. Je kunt natuurlijk ook de zoete aardappelen garen in een oven en er daarna puree van maken. Wanneer je zoete aardappellen koopt zijn er in de meeste supermarkten twee verschillende kleuren verkrijgbaar. Je hebt er namelijk eentje met de bekende oranje kleur en een witte variant zoals ik heb gebruikt in dit recept.

Het is natuurlijk een mooi bijgerecht voor de feestdagen en wanneer je nog opzoek bent naar inspiratie voor kerst kun je eens kijken in onze kerst categorie.

Bereiding Zoete Aardappel puree

  1. Maak ten eerste de barbecue aan en zorg voor twee temperatuurzones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van 180 graden. Wanneer je een stuk vlees eerst langzaam wilt garen op 120 graden is het ook geen probleem. Het duurt dan alleen langer om de aardappelen te garen.
  2. Leg de aardappelen op het rooster boven het indirecte gedeelte wanneer de gewenste temperatuur is bereikt en sluit de deksel. Wrijf hiervoor de schil in met een beetje olijfolie.
  3. Leg de uien op het rooster met schil boven het directe gedeelte of in de kolen voor dirty onions. Draai de uien regelmatig en het maakt niet uit dat de schil helemaal zwart wordt.
  4. Rooster in de tussentijd de pecannoten heel even in een beetje olijfolie in een skillet.
  5. Haal de aardappelen van de BBQ wanneer ze zacht zijn. Dit kun je controleren door erin te drukken.
  6. Verwijder de schil en prak met een vork de zoete aardappelen fijn tot puree.
  7. Haal de uien van het rooster of uit de kolen en verwijder de verbrande schil. Snijd de uien en de pecannoten fijn.
  8. Meng de uien en de pecannoten door de puree met een klontje boter en een beetje melk.
  9. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!