• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Bijgerechten
aardappel partjes

Een makkelijk bijgerecht!

Een makkelijk bijgerecht zijn Parmezaanse aardappel partjes uit de oven. Op deze manier krijg je heerlijke krokante partjes met een geweldige smaak. Ideaal om te serveren bij een mooi stuk vlees en een salade of andere groenten.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

  • 700 gram vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/3 theelepel verse gemalen peper
  • Parmezaanse kaas
  • verse peterselie

Voorgekookte aardappel partjes uit de oven

Ga je de aardappelen voorkoken of niet? Wij kiezen er eigenlijk altijd voor om de aardappelen in zijn geheel even voor te koken. Dit zorgt ervoor dat ze zeker gaar zijn en je beter de timing onder controle hebt. Het zou namelijk zonde zijn als je de andere gerechten klaar hebt en er achter komt dat de aardappelen nog niet gaar zijn.

In ons assortiment hebben wij bijvoorbeeld diverse soorten rundvlees die perfect passen bij dit bijgerecht. Wat dacht je van een geweldig stuk picanha of een heerlijke malse ossenhaas. Bij ons kun je eenvoudig online vlees bestellen. Wij zorgen dat het bevroren wordt geleverd op de gewenste leverdag.

Voorbereiding

  1. Schil ten eerste de aardappelen en spoel ze af onder de kraan.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de aardappelen voor ongeveer 5 minuten.
  3. Giet het water af en laat de aardappelen afkoelen.
  4. Snijd ten slotte partjes van de aardappelen.

Bereiding aardappel partjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en voorzie de bakplaat van bakpapier.
  2. Neem een kom en meng hierin de olijfolie met de knoflook, uienpoeder, zout, versgemalen peper en paprikapoeder.
  3. Giet de marinade over de aardappelen en hussel ze door elkaar zodat de aardappelen bedenkt zijn met het mengsel.
  4. Verdeel de aardappel partjes over de bakplaat en rasp de Parmezaanse kaas over de aardappelen.
  5. Plaats de bakplaat in de oven en draai na ongeveer 30 minuten de partjes om. Wacht nog ongeveer 30 minuten tot de aardappel partjes gaar zijn en mooi zijn verkleurd.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en strooi er nog extra Parmezaanse kaas over met fijn gesneden peterselie.
  7. Serveer direct met een lekker stuk vlees.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!