• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Barbecueën met kerst waarom niet? In Nederland gaat de barbecue steeds meer aan tijdens de winter en waarom ook niet gebruiken tijdens de kerst! Een heerlijk kerstrecept van de BBQ tijdens het kerstdiner geeft toch iets extra’s of juist een heerlijke Winter BBQ op iedere andere dag. Bij de juiste voorbereiding kun je ook nog eens genieten van je bezoek.

Wij hebben een selectie gemaakt met diverse producten die je kunt bestellen op onze website speciaal voor kerst. Neem eens een kijkje op onze pagina kerst aanbevelingen of stel eenvoudig zelf een BBQ pakket samen.

Tips voor een Winter BBQ

Tips voor een Winter BBQ is natuurlijk super handig en zeker met de stress die veel mensen hebben tijdens de bereiding van de kerstrecepten. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten tijdens de bereiding. Het belangrijkste is dat je een barbecue gebruikt met deksel zodat het vlees niet te snel afkoelt. De tips gaan dan ook over als je bijvoorbeeld een kogel barbecue hebt of een kamado.

Onderstaande recepten zijn bijna allemaal indirect, dan is het belangrijk dat de warmte goed in de barbecue blijft. Een low and slow sessie zou ik niet snel aanbevelen voor een kerstdiner gezien het moeilijker te plannen is. Voor een normale winter BBQ is dat natuurlijk wel mogelijk om lekker low and slow te gaan. Wanneer je toch low and slow wil gaan en je vlees is te vroeg klaar, is het niet direct een probleem. Plaats het vlees in een heteluchtoven op een temperatuur van 50 graden. Dan gaart het vlees niet meer door en blijft het lekker warm.

Brandstof is natuurlijk altijd nodig tijdens de bereiding en wanneer het koud is heb je meer houtskool of briketten nodig. Het is belangrijk dat je de luchttoevoer juist iets verder openzet zodat de temperatuur hoog genoeg blijft in de barbecue. Haal daarom liever een zak houtskool extra zodat je zeker niks te kort komt tijdens de bereiding. Het zou natuurlijk zonde zijn als je moet stoppen met de bereiding en dat je het af moet maken in de oven.

Wanneer je buiten lekker bezig bent is het natuurlijk ook leuk als gasten naar buiten komen. Denk er bijvoorbeeld aan om een vuurkorf aan te maken waar je lekker warm staat. Hang er een Dutch oven boven met bijvoorbeeld glühwein zodat je ook iets lekker warms hebt te drinken en de kinderen kunnen lekker alvast een marshmallow maken boven het vuur. Wanneer je deze mogelijkheid niet hebt, kleed je dan goed aan door bijvoorbeeld een thermoshirt aan te doen.

Iets anders wat belangrijk is, is dat je het gerecht reeds een keer hebt gemaakt. Het zou zonde zijn wanneer je het voor de eerste keer maakt en het fout gaat. Maak het een week vooraf en test het recept! Op deze manier kan het bijna niet fout gaan. Let wel op als je geen overkapping hebt dat je bijvoorbeeld een tent regelt die boven de barbecue kan staan. Het weer in Nederland is natuurlijk altijd lastig te voorspellen en het zou zomaar kunnen gaan regenen.

Kerstrecepten BBQ

Hieronder een overzicht met diverse suggesties voor een kerst met barbecue gerechten. Dit is een overzicht van een aantal recepten maar onder aan de pagina staat een knop waar je op kunt klikken voor een overzicht van alle kerstrecepten op onze website.

Voor- & tussengerechten

Een voorgerecht of tussen gerecht van de BBQ is natuurlijk geen probleem mits je deze snel kunt bereiden. Wat dachten jullie van een heerlijke kipcocktail deze kun je namelijk al vooraf bereiden net als een paddenstoelen ragout.

Kipcocktail van gerookte kipfilet met mandarijntjes

Veel mensen eten als voorgerecht met kerstmis graag een kipcocktail. Nu dachten wij laten we er een barbecue tintje aangeven door de kipfilet vooraf te roken op de barbecue.

Vegetarisch pasteitje met paddenstoelen ragout

Een heerlijk vegetarisch pasteitje van de barbecue is een perfect voorgerecht om eens te bereiden. In dit recept hebben wij gebruik gemaakt van paddenstoelen en hier een ragout van gemaakt om een portobello mee te vullen.

Hoofdgerechten vlees of gevogelte

Wat ga je nu maken als hoofdgerecht tijdens de feestdagen? Mijn advies maak het je niet te moeilijk en kies voor een gerecht wat bij iedereen in de smaak valt. Ik heb wel eens eend gemaakt of haas terwijl ik niet zeker wist of iedereen er wel van houd. Je kunt dan hebben dat ze alleen de bijgerechten eten en dat is zonde van de tijd die je in de keuken staat. Bij ons is de beef wellington toch wel het schot in de roos op het gebied van kerstrecepten. Of een lekkere picanha of côte de boeuf, daar maak ik ze blij mee.

Wanneer je veel eters krijgt is het vooral belangrijk dat je een recept kiest waar de voorbereiding in de ochtend of de dag ervoor kan plaatsvinden. Zorg ervoor dat je alleen de barbecue hoeft aan te maken en het vlees erop. Kies een hoofdgerecht wat low and slow moet of juist in ongeveer een uur klaar is. Denk dan bijvoorbeeld aan een heerlijke picanha of maak een rollade van bavette. Deze kun je vooraf voorbereiden en is gaar in een uur.

Mediterrane gevulde bavette rollade op de BBQ

Een gevulde bavette rollade op de BBQ kun je op zoveel manier bereiden en combineren met zoveel verschillende producten wat het een perfect stukje vlees maakt voor een BBQ rollade.

Lamsrack op de BBQ met Italiaanse Kruidenkorst

Niet echt een gerecht voor de winter maar wat ons betreft wel een feestelijk gerecht voor kerst. Een heerlijke lamsrack in een Italiaanse kruidenkorst.

Beef Wellington met Ossenhaas van de BBQ

Een echte klassieker voor tijdens de feestdagen is toch wel de Beef Wellington. Het is een gerecht met veel voorbereiding maar je kunt het meeste al een dag vooraf doen.

Zelf Porchetta maken met krokante korst op de BBQ

Een echte Italiaanse klassieker is porchetta! Wij maakte de porchetta van buikspek met zwoerd op de BBQ. Traditioneel wordt porchetta gevuld met lever, wilde venkel, knoflook, rozemarijn en andere kruiden. Het is echt een geweldig gerecht en is in Italië niet voor niks geselecteerd als een prodotto agroalimentare tradizionale.

Hoofdgerechten wild

Op het gebied van wild ben ik zelf gek op hert omdat het lekker mals is. Ideaal voor de feestdagen maar niet iedereen houd ervan.

Gegrilde Hertenbiefstuk van de BBQ met rode portsaus

Hertenbiefstuk bereiden op de BBQ of in de pan is helemaal niet moeilijk. Serveer er een heerlijke saus bij zoals de rode portsaus en je hebt de perfecte combinatie.

Een geweldig nagerecht van de BBQ!

Wat dacht je van een makkelijke chocoladetaart bereid op de BBQ? Het is een ideale afsluiter van een heerlijke maaltijd van de BBQ.

Voor een compleet overzicht van alle recepten voor de feestdagen kun je op onderstaande link klikken. Hier krijg je een overzicht van alle recepten die je kunt gebruiken voor de feestdagen. Deze categorie gaat niet specifiek over recepten die gemaakt zijn voor de barbecue. Je vindt er ook recepten om lekker binnen te bereiden in de keuken.

Deel dit artikel
Altijd handig!
Volg onze socials!
10% korting!