• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevulde bavette

Een heerlijke rollade van de BBQ!

Een gevulde bavette rollade op de BBQ kun je op zoveel manier bereiden en combineren met zoveel verschillende producten wat het een perfect stukje vlees maakt voor een BBQ rollade. Omdat ik nog niet heel lang geleden een mediterrane salade heb gemaakt ligt het natuurlijk voor de hand om een bavette recept te maken.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 kg Bavette aan 1 stuk
 • 1 potje groene pesto (of zelf gemaakt)
 • 125 gram zongedroogde tomaten
 • 125 gram groene olijven
 • Parmezaanse kaas
 • pijnboompitten
 • olijfolie
 • slagerstouw 

Zorg voor een mooie garing door de bavette bij een kerntemperatuur van 55 graden eraf te halen. In veel andere landen wordt bavette ook wel flank steak genoemd.

Bij ons wordt dit gerecht regelmatig gemaakt omdat mijn gezin gek is op deze smaken. Ook maken we het regelmatig wanneer we vrienden op bezoek krijgen. Zelf vind ik het persoonlijk nog lekkerder dan een bavette die je met wat dry-rub op de barbecue bereid. Door de structuur is het een ideaal stuk vlees om te vullen. Let wel op als je het vlees koopt dat deze het formaat heeft of nog open te snijden is zodat je het vlees netjes kan oprollen.

Info: De bavette is een mooi mager stuk rundvlees uit de flank van de koe. Hierdoor is het vlees heerlijk mals en ideaal voor op de barbecue. In Nederland wordt bavette ook wel een vanglap of een vinkelap genoemd. Er zijn zelfs runderen die speciaal worden gefokt voor dit stukje vlees en hierdoor is de bavette zelfs zo mals dat het soms rauw wordt gegeten als bijvoorbeeld een tartaar. We zien dit stuk vergeten vlees steeds meer terug komen op de barbecue en vandaar dat ik dit barbecue recept maakte.

bavette vers

Ben je bijvoorbeeld nog opzoek naar een andere vulling voor bavette? Kijk dan eens naar deze recepten Gevulde Black Angus Bavette Steak of Gevulde Bavette met Spianate Romana. Ze zijn net weer iets anders dan dit recept maar misschien juist de combinatie die je zoekt.

bavette pesto

Voorbereiding bavette rollade

 1. Neem ten eerste de bavette uit de koeling en verwijder alle losse vliezen.
 2. Leg het vlees vervolgens zo neer dat de draad van het vlees van links naar rechts loopt en snij het vlees op de draad open. Dit is afhankelijk van de dikte van de bavette. Sommige zijn dik waardoor je het vlees kan opensnijden en andere stukken zijn plat waarbij het niet mogelijk is.
 3. Snijd ongeveer 6 stukken van 15 cm van het slagerstouw en leg deze daarna op een snijplank.
 4. Leg het vlees vervolgens op het slagerstouw.
 5. Smeer de bavette eerst in met de groene pesto.
 6. Snijd vervolgens de olijven in ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes.
 7. Rooster daarna de pijnboompitten in een beetje olijfolie.
 8. Strooi vervolgens de pijnboompitten over de bavette en rol deze op.
 9. Knoop als laatste de bavette goed dicht en snijd de uiteinden van het slagertouw eraf.

gevulde bavette BBQ

Gevulde bavette bereiden BBQ

 1. Maak ten eerste de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 120 graden en twee zones voor direct en indirect grillen.
 2. Leg de gevulde bavette op het rooster boven het indirecte gedeelte. Dit wil zeggen dat je de bavette niet boven de kolen legt.
 3. Draai na 20 min de rollade en wacht tot de bavette een kerntemperatuur heeft van 46 graden.
 4. Haal de bavette van de barbecue en zet alle schuiven open. Regel de temperatuur van de barbecue naar ongeveer 250 graden zodat je de bavette kunt af grillen boven hoog vuur.
 5. Verplaats ten slotte de bavette naar het directe gedeelte boven de kolen en grill de bavette tot een kerntemperatuur van rond de 55 graden zodat deze medium rare is.
 6. Haal de bavette van de BBQ en laat het vlees ongeveer 5 tot 10 minuten rusten voordat je de bavette rollade aansnijd.

Tip: Heerlijk met bijvoorbeeld een mediterra salade en een rode wijn.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Handig voor je recept!
 • Inkbird IHT-1P

  Inkbird IHT-1P digitale vleesthermometer

  34,99
 • RVS bbq tang

  RVS Barbecue tang

  1 stuks
  18,90
 • aanmaak wokkels

  Aanmaak wokkels

  24 stuks
  4,45
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?