• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Rundvlees
woknoedels recept

Genieten binnen 30 minuten!

Wok recepten zijn  ideaal om doordeweeks te bereiden wanneer je weinig tijd hebt. Dit recept met woknoedels en ossenhaas puntjes is er één van. Binnen 30 minuten heb je een heerlijk en eenvoudig gerecht op tafel staan.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram ossenhaas puntjes
  • 500 gram woknoedels
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 400 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 teentjes knoflook
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie
  • sesamzaadjes

Ingrediënten saus

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember

Welk vlees kun je gebruiken

Voor dit recept hebben wij gekozen voor ossenhaas puntjes. Dit maakt het super makkelijk gezien je het vlees niet hoeft te snijden. Het mooie aan dit gerecht is dat je kan kiezen om het te bereiden met rundvlees maar ook zeker met kip. Wil je voor gemak kiezen maak dan een keuze voor onze kipfilet blokjes of kipfilet reepjes.

Je kunt natuurlijk ook kiezen om het vlees zelf te snijden. Kies dan voor een entrecote of ossenhaas aan ‘t stuk. Het voordeel hiervan is dat je zelf het formaat kan bepalen van de blokjes.

De saus in dit recept hebben we zelf gemaakt. Niet iedereen heeft hier alle ingrediënten standaard voor in huis. Je kunt er dan ook voor kiezen om een kant en klare woksaus te kopen.

Voorbereiding woknoedels

  1. Haal ten eerste een dag voor de bereiding de ossenhaas puntjes uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Pel de knoflook en snipper fijn. Bewaar de helft voor het gerecht en de andere helft voor de saus.
  3. Rasp vervolgens de gember en meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar voor later.
  4. Pel de ui en snijd door de helft en vervolgens in plakken.
  5. Borstel de champignons schoon en verwijder het kontje. Snijd de champignons in plakken.
  6. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd door de helft en vervolgens in repen.
  7. Snijd ten slotte de courgette in blokjes.

Bereiding woknoedels recept met ossenhaas puntjes

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Verhit een wok met olie op het fornuis en bak hierin de ossenhaas puntjes in 2 minuten. Breng direct de ossenhaas puntjes op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en een beetje van de saus en bak nog 1 minuut.
  4. Verwijder de puntjes uit de wok en maak de wok schoon.
  5. Zet de wok terug op het fornuis met een beetje olie en bak hierin de ui voor ongeveer 1 minuut en voeg dan de paprika toe. Bak heel even en voeg de courgette en champignons toe.
  6. Schenk de rest van de saus in de wok en bak heel even.
  7. Voeg de noedels toe samen met de ossenhaas puntjes en meng alles goed door elkaar.
  8. Serveer en garneer met sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!