• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 5 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
beef tataki

Japans barbecue gerecht

Tataki is een Japanse bereidingswijze waarbij je vlees of vis bijna rauw serveert. Meestal wordt het gemaakt met tonijn maar wagyu tataki is bijzonder lekker en weer eens wat anders. Het idee is dat je het vlees of vis kort verhit boven vuur of in een pan. Dit doe je op een hele hoge temperatuur tot het vlees mooi verkleurd is. Het gerecht wordt vervolgens op smaak gebracht met gember en sesam.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram Japanse Wagyu
  • verse gember
  • 1/4 komkommer
  • waterkers
  • sesamzaadjes

Ingrediënten ponzu dipsaus en wasabicrème

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen (sap)
  • 2 theelepels chilivlokken
  • kleine theelepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel wasabi
  • 5 eetlepels zure room

In dit gerecht hebben wij spiesjes gemaakt van onze Japanse Wagyu puntjes. Je kunt er echter ook een ander mooi stuk Japans A5 Wagyu voor kiezen. Tussen onze recepten staat ook een andere heerlijke variant in de vorm van teriyaki rib eye steak. Het is een eenvoudig recept met een Japanse saus.

Wil je Wagu A5 kopen om dit heerlijke recept te bereiden? Neem dan een kijkje in ons assortiment Wagyu.

Voorbereiding

  1. Haal het wagyu vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling. Naast wagyu kunt je ook gebruik maken van ossenhaaspuntjes.
  2. Snijd 1/4 komkommer in dunne reepjes
  3. Meng de sojasaus, limoen, chilivlokken en de suiker in een kommetje voor de ponzu dipsaus.
  4. Neem een kommetje en meng hierin de wasabi en zure room voor de wasabicrème.

Bereiding Wagyu tataki

  1. Wij hebben het wagyu vlees bereid op een Japanse grill of anders gezegd een Shichirin. Je kunt het vlees natuurlijk ook aanbraden in een pan. Vul de Shichirin met houtskool of binchotan kolen.
  2. Zorg vervolgens dat de kolen loei heet zijn en grill het vlees rondom in een minuut bruin. Het vlees moet van binnen nog rare zijn of medium-rare.
  3. Haal het vlees van de Shichirin en laat even rusten. Dit is afhankelijk van de dikte van het vlees. Maar houd ongeveer 5 minuten aan maar bij de Wagyu puntjes kun je ze direct serveren. Snijd een ribeye bijvoorbeeld in dunne plakken.
  4. Leg het vlees op een mooie plank en maak op met de komkommer, waterkers, geraspte gember en sesamzaadjes. Serveer er naast plakkerige witte rijst en de dipsausjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!