• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 5 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
beef tataki

Japans barbecue gerecht

Tataki is een Japanse bereidingswijze waarbij je vlees of vis bijna rauw serveert. Meestal wordt het gemaakt met tonijn maar wagyu tataki is bijzonder lekker en weer eens wat anders. Het idee is dat je het vlees of vis kort verhit boven vuur of in een pan. Dit doe je op een hele hoge temperatuur tot het vlees mooi verkleurd is. Het gerecht wordt vervolgens op smaak gebracht met gember en sesam.

4 personen
  • Puntjes wagyu A5

    Puntjes | wagyu A5

    Japan Wagyu
    €219 p/kg150 gram

    Niet op voorraad

    32,90

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram Japanse Wagyu
  • verse gember
  • 1/4 komkommer
  • waterkers
  • sesamzaadjes

Ingrediënten ponzu dipsaus en wasabicrème

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen (sap)
  • 2 theelepels chilivlokken
  • kleine theelepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel wasabi
  • 5 eetlepels zure room

In dit gerecht hebben wij spiesjes gemaakt van onze Japanse Wagyu puntjes. Je kunt er echter ook een ander mooi stuk Japans Wagyu voor kiezen.

banner wagyu puntjes

Voorbereiding

  1. Haal het wagyu vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Snijd 1/4 komkommer in dunne reepjes
  3. Meng de sojasaus, limoen, chilivlokken en de suiker in een kommetje voor de ponzu dipsaus.
  4. Neem een kommetje en meng hierin de wasabi en zure room voor de wasabicrème.
beef tataki

Bereiding Wagyu tataki

  1. Wij hebben het wagyu vlees bereid op een Japanse grill of anders gezegd een Shichirin. Je kunt het vlees natuurlijk ook aanbraden in een pan. Vul de Shichirin met houtskool of binchotan kolen.
  2. Zorg vervolgens dat de kolen loei heet zijn en grill het vlees rondom in een minuut bruin. Het vlees moet van binnen nog rare zijn of medium-rare.
  3. Haal het vlees van de Shichirin en laat even rusten. Dit is afhankelijk van de dikte van het vlees. Maar houd ongeveer 5 minuten aan maar bij de Wagyu puntjes kun je ze direct serveren. Snijd een ribeye bijvoorbeeld in dunne plakken.
  4. Leg het vlees op een mooie plank en maak op met de komkommer, waterkers, geraspte gember en sesamzaadjes. Serveer er naast plakkerige witte rijst en de dipsausjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Handig voor je recept!
  • Spiesenset

    Zes RVS grill spiesen

    7,95
  • aanmaak wokkels

    Aanmaak wokkels

    24 stuks
    4,45
  • slagersmes

    INAMOOD slagersmes

    Aantal: 1 stuk
    14,95
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?