• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 180 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Pasta
Pasta ragout maken

Een geweldig pasta gerecht!

Zelf ragout maken is even werk maar wij leggen jou stap voor stap uit hoe je dit geweldige recept kunt maken met onze short ribs. Het recept heeft veel smaak en is ideaal om te bereiden wanneer je familie of vrienden op het eten krijgt. Serveer er een lekkere rode wijn bij en je hebt de ingrediënten voor een gezellige avond.

6 personen

Ingrediënten 6 personen

  • 2 kg Shortribs
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 winterpenen
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 8 teentjes knoflook
  • 170 gram tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • verse rozemarijn
  • verse salieblaadje
  • verse tijm
  • 400 ml gepelde tomaten
  • 500 ml runderbouillon
  • zout en versgemalen peper
  • pappardelle
  • 125 ml creme fraiche
  • Parmezaanse kaas
  • verse peterselie

Short ribs ideaal om ragout te maken

Short ribs zijn ideaal om er een heerlijke ragout van te maken. Het vlees ga je lekker lang stoven in een zelfgemaakte pastasaus. Het mooie van dit recept is dat je de ragout na de bereiding ook perfect kunt invriezen. Laat dan de stap weg om er crème fraiche aan toe te voegen. Deze voeg je toe wanneer je de saus uit de vriezer haalt en opwarmt.

Je kunt voor de bereiding het vlies verwijderen aan de achterzijde van de ribben en aan de bovenzijde het vet trimmen en vlies verwijderen. Voor een recept als dit hoef je het niet echt te doen. Dit maakt het pullen van het vlees wel makkelijker maar vet geeft ook smaak dus de keuze is aan jou of je dit doet.

Als pasta hebben wij pappardelle gekozen, maar je kunt iedere soort pasta gebruiken die je zelf wilt. Je kan natuurlijk ook verse pasta maken voor bij de ragout.

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste het vlees twee dagen voor de bereiding van het recept uit de diepvries en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Schil vervolgens de wortels en snijd in kleine blokjes.
  3. Pel vervolgens de ui en de knoflook en snipper fijn.
  4. Neem de bleekselderij en ga er zachtjes overheen met een dunschiller zodat de draden eraf zijn. Snijd de bleekselderij daarna in kleine blokjes.
  5. Pak de verse kruiden met uitzondering van de peterselie en bind ze bij elkaar met slagerstouw. Je kunt ze er ook los inleggen straks maar dit maakt het later weer makkelijk om te verwijderen.

Ragout maken van short ribs

  1. Haal het vlees uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Snijd tussen de ribben zodat je losse ribben krijgt en breng op smaak met zout. Doe dit ongeveer 30 minuten voor de bereiding.
  2. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en bak het vlees rondom bruin op hoge hitte.
  3. Verwijder het vlees uit de pan en voeg de wortel, bleekselderij en de ui toe en bak deze rustig voor ongeveer 20 minuten tot de ui mooi verkleurd is.
  4. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze voor ongeveer 2 minuten mee.
  5. Nu kun je de tomatenpuree toevoegen en deze meebakken voor ongeveer 5 minuten. Roer alles goed door elkaar tot je een samenhangend geheel krijgt.
  1. Schenk de rode wijn bij het mengsel en zet het vuur hoger. Roer regelmatig tot de rode wijn opgelost en vermengd is met het mengsel.
  2. Voeg hierna de gepelde tomaten toe met de bouillon, het pakketje kruiden en de short ribs met het bot naar de bovenzijde. Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Regel het vuur lager zodat de saus rustig kookt. Laat het vervolgens langzaam koken voor ongeveer 3 uur tot het vlees gaar is.
  3. Haal de short ribs uit de pan en trek het vlees uit elkaar met twee vorken.
  4. Zet het vuur hoger en kook de saus iets in tot de gewenste dikte.
  5. Voeg ten slotte Parmezaanse kaas toe, crème fraiche en het vlees van de short ribs. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Vergeet in de tussentijd niet om de pasta te koken in  water.
  7. Serveer samen met de pasta, Parmezaamse kaas en garneer met fijn gesneden peterselie.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!