• Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-

  • Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!

Zomerse salade met eendenborst

Chefkok Inamood, maandag 25 juli 2022

Een heerlijke frisse zomerse salade met eendenborst. Het is een eenvoudig gerecht wat je kunt bereiden als voorgerecht of zelfs als lichte avondmaaltijd met brood erbij. Binnen 30 minuten staat deze lekkere salade met eendenborst al op tafel inclusief voorbereiding.

Tijdens de bereiding van eendenborstfilet is het belangrijk dat je het vet insnijd. Dit zorgt er namelijk voor dat er ook hitte door het vet gaat en de bereiding gelijkmatiger is dan wanneer je het niet doet. Het zorgt er tevens voor dat de eendenborstfilet niet kromtrekt tijdens het bakken.

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten
  • 1 bol venkel
  • 1 rode ui
  • 250 gram haricots verts
  • 2 sinaasappels
  • veldsla
  • 1 granaatappel
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

eendenborstfilet

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de eendenborst uit de vriezer een dag voor de bereiding en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd het vet in van de eendenborst en kruid met zout.
  3. Was de venkel en snijd het groene loof eraf. Snijd vervolgens de venkel door de helft en verwijder de voet. Daarna kun je de venkel fijn snijden.
  4. Pel de rode ui en snijd in vieren en vervolgens in kwart ringen.
  5. Maak de haricots verts schoon door de uiteindes te verwijderen.
  6. Pel de sinaasappel en verwijder de partjes en vang het sap op.
  7. Snijd ten slotte de granaatappel door de helft en verwijder de pitjes en vang het sap op.

gebakken eendenborst

Bereiding salade met eendenborst

  1. Neem ten eerste de fijngesneden venkel met de rode ui en schud deze in een kom.
  2. Voeg vervolgens twee eetlepels olijfolie en één eetlepel azijn toe met een beetje zout en versgemalen peper en hussel door elkaar.
  3. Zet daarna een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Blancheer de haricots verts voor ongeveer 3 minuten in het kokend water.
  4. Zet een pan op middelhoog vuur zonder olie en leg de eendenborst in de pan met de vet zijde omlaag. Bak de eendenborst een aantal minuten tot de huid mooi krokant is. Draai de eendenborst om en bak nog heel even mee. Controleer of de kerntemperatuur van de eendenborst rond de 53 graden ligt voor medium of bak boven de 60 graden voor doorbakken. Wanneer de eendenborst nog niet de juiste temperatuur heeft kun je het vlees eventueel heel even verder garen in een oven op 180 graden. Je kunt het vuur ook lager zetten en heel langzaam verder garen in de pan door regelmatig te draaien.
  5. Haal de eendenborst bij de juiste garing uit de pan en laat nog even rusten voor 5 minuten onder aluminiumfolie.
  6. Neem een kom en voeg hierin de venkel, sperziebonen, sinaasappelpartjes en de granaatappel pitjes. Schenk een beetje van het sap toe van de sinaasappel en de granaatappel en meng door elkaar.
  7. Snijd ten slotte de eendenborsten in plakjes en maak het bord op met de veldsla, salade en de eendenborst.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?