• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 25 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Pasta
pasta Alfredo

Snel, simpel en zo lekker!

Mijn favoriete keuken is de mediterrane keuken en dan vooral de keuken uit Italië. Daarom kan het recept voor een heerlijke pasta Alfredo natuurlijk niet ontbreken. Wij maakten een romige variant in combinatie met onze flat iron steak.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

Ingrediënten saus

  • 500 gram fettuccine pasta
  • 120 gram ongezouten boter
  • 400 ml slagroom
  • 200 gram 1,5 kopje Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak
  • verse peterselie
  • zout en versgemalen peper

Overige ingrediënten

  • 2 Flat iron steak
  • rucola
  • trostomaatjes
  • geklaarde boter
  • roomboter
  • zout en versgemalen peper

Deze romige Pasta Alfredo is ideaal voor door de week omdat het een gerecht is wat in 30 minuten op tafel staat. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en je kan het combineren zoals wij hebben gedaan met een lekkere steak of maak het met kipfilet.

De saus bestaat uit slagroom en roomboter met Parmezaanse kaas. Wij hebben gekozen voor fettuccine pasta maar je kunt ook tagliatelle kiezen of een ander soort pasta wat je voorkeur heeft.

Bereiding pasta Alfredo

  1. Haal de steak 30 minuten voor de bereiding uit de koeling en dep droog met keukenpapier en breng op smaak met zout.
  2. Smelt geklaarde boter in een pan en bak het vlees op hoge hitte tot deze mooi verkleurd is. Regel het vuur lager en voeg koude roomboter toe en bak het vlees tot de gewenste garing. Laat het vlees ongeveer 5 minuten rusten.
  3. Kook in de tussentijd de pasta al dente en bewaar iets van het kookvocht mocht de saus te dik worden.
  4. Bak de trostomaten heel even in de pan tot ze warm zijn.
  5. Schenk de slagroom in een pan en voeg de roomboter toe. Smelt de roomboter en laat de saus voor ongeveer 10 minuten sudderen.
  6. Roer de Parmezaanse kaas door de saus tot deze helemaal is gesmolten en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  7. Snipper de peterselie fijn en roer deze door de saus.
  8. Voeg de pasta toe aan de saus en zorg dat de pasta helemaal bedekt is met de saus.
  9. Snijd de steak in plakjes en serveer samen met de pasta en trostomaatjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!