• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Zomer
Rode bieten salade

Een eenvoudige salade!

Een super smaakvolle en eenvoudige rode bieten salade in combinatie met een geweldig stuk rundvlees. Soms wil je gewoon een gezonde salade als lunch of als lichte avondmaaltijd. Je kunt van dit gerecht genieten zonder vlees of er voorkiezen om er een lekkere steak bij te serveren.

4 personen

    Ingrediënten voor 2 personen

    • 2 ribeye steaks
    • 250 gram kikkererwten
    • 1 pak gekookte rode bieten van 2 stuks
    • 1 avocado
    • 250 gram kerstomaten
    • 1 rode ui
    • 1/2 komkommer
    • verse peterselie
    • verse dille
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 2 eetlepels honing

    Voor dit gerecht hebben wij gekozen voor een bijzonder stuk rundvlees uit ons assortiment. Spaans Wagyu vlees heeft een ongekende smaak met een geweldige marmering. In ons assortiment vind je diverse delen en bij dit gerecht hebben we de combinatie gemaakt met de ribeye steak.

    Wanneer je opzoek bent naar een ander recept met Spaans Wagyu kunnen wij ons pesto tortellini recept zeker aanbevelen.

    Bereiding rode bieten salade

    1. Schenk de kikkererwten in een zeef en spoel af en laat vervolgens goed uitlekken.
    2. Verwijder de verpakking van de rode bieten en snijd in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
    3. Snijd vervolgens de kerstomaten door de helft en de komkommer en de avocado grof in blokjes.
    4. Pel de rode ui en snijd in dunne plakken.
    5. Hak ten slotte de verse kruiden grof.
    6. Neem een kom en meng hierin de olijfolie met de azijn en honing. De honing is niet strikt noodzakelijk maar maakt de rode bieten salade iets zoeter.
    7. Voeg alle ingrediënten in de kom en meng door elkaar.

    Bereiding ribeye steak

    1. Haal ten eerste de ribeye steak uit de vriezer een dag voor de bereiding en laat langzaam ontdooien in de koeling.
    2. Ongeveer 30 minuten voor de bereiding haal je het vlees uit de koeling en verwijder je de verpakking.
    3. Dep het vlees droog en breng op smaak met zout.
    4. Zet een pan op het vuur met roomboter en een beetje olijfolie op hoge hitte.
    5. Leg het vlees in de pan en bak goudbruin aan beide zijden voor ongeveer 2 minuten per zijde.
    6. Regel het vuur lager en voeg eventueel verse kruiden toe zoals tijm en rosemarijn.
    7. Schep tijdens het bakken het vet over het vlees en keer regelmatig tot de gewenste garing is bereikt. Bij voorkeur medium of medium-rare.
    8. Haal het vlees uit de pan en laat voor 5 minuten rusten voordat je het vlees aansnijd.
    9. Serveer samen met de rode bieten salade.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen

    Wij denken dat je deze ook wel lust!

    Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

    10% korting!