• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Philly cheese steak sandwich

Een echte klassieker!

Deze Philly cheese steak sandwich is een perfect lunch gerecht of makkelijk hoofdgerecht. Het is super eenvoudig en smaakvol gerecht. Je kunt het gerecht bereiden op de barbecue zoals wij hebben gedaan of gewoon in de pan door het vlees te bakken. Persoonlijk vinden wij dat het van de barbecue net iets lekkerder smaakt!

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 flat iron steak
  • 4 broodjes naar keuze
  • 1 grote ui
  • provolone kaas
  • rucola
  • rode paprika
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

De Philly cheese steak sandwich

In America kom je dit gerecht veel tegen in fastfood restaurants. Het recept is zoals de naam het misschien al verklapt ontstaan in Philadelphia. De naam zegt het eigenlijk allemaal, het is een brood van een footlong met dun gesneden biefstuk en gesmolten kaas erover. Wij vinden het echter een beetje te summier en hebben nog een mengsel toegevoegd van gebakken uien met paprika.

Wij hebben in dit recept kleine ciabatta broodjes genomen gezien ze breed en plat zijn. Wat ons betreft ideaal voor dit recept. Op het gebied van steaks kun je natuurlijk kiezen wat jezelf lekker vindt. Kies voor een heerlijke gemarbelde entrecote of zoals wij hebben gedaan de flat iron steak. Het is maar net wat je lekker vindt. Neem eens een kijkje in ons assortiment steaks. Hier vind je een handig overzicht van alle steaks die je kunt vinden op onze website.

Voorbereiding

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Pel de ui en snijd door de helft en vervolgens in ringen.
  3. Snijd de kop van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in repen en dan in grove stukjes.
  4. Haal het vlees ongeveer 30 minuten voor de bereiding uit de koeling en verwijder de verpakking. Dep het vlees droog met keukenpapier en breng op smaak met zout.

Bereiding Philly cheese steak sandwich

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten het rooster en een plancha. We gaan namelijk direct barbecueën. Regel de barbecue naar een temperatuur van 200 graden. Voor de uien en de paprika kun je een skillet gebruiken of net als wij een plancha.
  2. Schenk een beetje olijfolie op de plancha en bak ten eerste de uien tot ze beginnen te verkleuren. Voeg vervolgens de paprika toe en bak tot ze gaar zijn.
  3. Leg tegelijk met de uien het vlees op het rooster boven het directe gedeelte van de barbecue en bak tot het vlees mooi verkleurd is. Draai het vlees wanneer het loslaat van het rooster en draai daarna regelmatig tot medium met een kern van rond de 56 graden.
  4. Wanneer het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft laat je het even rusten onder aluminiumfolie.
  5. Snijd de broodjes open en wrijf de binnenzijde in met een beetje olijfolie en rooster vervolgens de binnenzijde boven het directe gedeelte.
  6. Snijd het vlees in dunne plakken en voeg eventueel een beetje peper en zout toe.
  7. Beleg het broodje met rucola, gesneden flat iron steak, paprika en gebakken ui met paprika. Leg ten slotte de smeltkaas erop en wacht tot de kaas is gesmolten of smelt de kaas met een brander. Je kunt de sandwich ook even terug leggen in de barbecue tot de kaas mooi gesmolten is.
  8. Serveer het gerecht direct en geniet!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!