• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Lente
pastasalade pesto mozzarella

Een perfecte pastasalade!

Deze heerlijke pastasalade met pesto en mozzarella wordt hier al jaren gemaakt en stond reeds online op mijn aller eerste website voordat alle recepten verloren zijn gegaan. Het werd dus hoogtijd om deze heerlijke pastasalade weer te delen met jullie. Ik serveerde bij deze pastasalade de oerhammen die je low en slow bereid op je barbecue.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg penne
  • mozzarella
  • creme fraish
  • half potje groene pesto
  • 75 gram rucola
  • 100 gram gesneden groene olijven
  • 100 gram gesneden zongedroogde tomaten

Dit recept heb ik niet zelf verzonnen maar heb ik een keer gegeten jaren geleden op een bedrijfsfeest van Itsme waar ik toen nog werkzaam was. Één van mijn collega’s heeft toen deze salade gemaakt en vanaf die dag was ik verkocht. De pastasalade met pesto en mozzarella is echt zo makkelijk om te maken, dat hij hier zeker bij ieder feestje gemaakt wordt. Je kunt hem al eerder maken door de pasta alvast te mengen met de creme fraish en pesto. Natuurlijk kun je de overige ingrediënten al toevoegen maar persoonlijk doe ik dat nooit en zeker niet de mozzarella. Het kost je maximaal vijf minuten om de pasta te maken dus ik zou zeggen maak hem lekker op de dag zelf :).

Je kunt hem natuurlijk ook gewoon serveren op een BBQ feest of lekker als zomersalade zonder vlees met een lekker brood. De combinaties zijn eindeloos en daarom echt iets om eens te proberen!

Bereiding Pastasalade met Pesto en Mozzarella

  1. Zet een pan op het vuur met water en breng het water aan de kook.
  2. Voeg de penne toe samen met een scheutje olijfolie zodat de pasta niet gaat plakken.
  3. Kook de pasta al dente en giet af en koel de pasta onder een koude kraan. Voeg wat olijfolie toe en roer alles goed door elkaar el laat de pasta verder afkoelen.
  4. Snijd de mozzarella in blokjes.
  5. Meng de creme fraish samen met de groene pesto tot je de gewenste sterkte hebt. Ik meng altijd deze verhouding omdat ik hem persoonlijk zo het lekkerste vindt.
  6. Was de rucola en snijd deze iets kleiner maar zeker niet fijn. Ik snijd hem heel grof zodat je de rucola nog goed kan proeven.
  7. Meng de pesto creme fraish goed door de afgekoelde penne.
  8. Voeg hierna de rucola, groene olijven en de zongedroogde tomaten toe. Je kunt ze natuurlijk ook zelf snijden maar dat is niet noodzakelijk gezien ze niet veel in de prijs verschillen.
  9. Roer alles goed door elkaar en leg de pastasalade op een mooie schaal. Strooi nu de mozzarella erover of meng hem door de pastasalade.
  10. Ik serveerde bij deze salade de heerlijke oerhammen die low and slow zijn bereid op de barbecue.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!