Voordelig Vlees
Bekijk onze acties!
Kortingen tot 50%
Bekijk de actie! Bavette recept – Koriander limoen op de BBQ
Chefkok Inamood | 03 februari 2021
Recept printenVoor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Hoogwaardige kwaliteit .
Sow, dit grain fed bavette recept in een marinade van koriander en limoen gemaakt op de BBQ was super! De smaken zijn echt geweldig en door de toevoeging van de cherry tomaten en rode ui heb je een mooi kleur effect tijdens het serveren. Dit bavette recept en bereidingswijze van de bavette willen wij daarom graag met jullie delen.
Wij maken in Nederland steeds meer bavette recepten op de BBQ en gelukkig is het geen vergeten vlees meer. Bavette was een aantal jaar geleden nog een stuk vlees wat wij niet veel aten in Nederland. Maar tegenwoordig is het niet meer weg te denken van de BBQ. De bavette wordt gesneden uit het dikste gedeelte van de vang. Voor de geïnteresseerde is de vang het gedeelte tussen de bil en de borst van een rund. Hier zitten spieren die veel bewegen waardoor het vlees wat steviger is dan andere stukken vlees van het rund. Het is belangrijk dat je het vlees snijd haaks op de draad. Wanneer je het niet juist snijdt heb je het idee dat het vlees heel taai is. Dat willen we natuurlijk niet maar dit komt vooral door het foutief snijden van het vlees of dat je een te hoge kerntemperatuur aanhoud.
Wil je ook bavette kopen om dit heerlijke gerecht te bereiden? Vergeet dan niet om de bavette BBQ in je winkelwagen te plaatsen!
De bavette kun je op twee manieren bereiden op de BBQ. In dit recept heb ik beschreven hoe je de bavette direct boven de kolen grilt op jouw BBQ. Ik heb voor deze methode gekozen door de dikte van het vlees.
Wanneer je een BBQ bavette steak ontvangt die dikker is dan 2 cm dan zou ik hem bereiden via de reverse sear methode. Dit wil zeggen dat je een direct en indirect gedeelte maakt in jou BBQ. Dit kun je bij een kamado doen door één plate setter te plaatsen. Op deze manier creëer je twee zones waardoor je eerst de bavette gaart op een lage temperatuur van rond de 120 graden boven het indirecte gedeelte. Dit doe je tot een kerntemperatuur van rond de 45 graden. Daarna stook je de BBQ op naar een temperatuur van rond de 250 graden en gril je beide zijden nog even boven het directe gedeelte. Hierna laat je het vlees 10 minuten rusten.
In dit bavette recept heb ik de bijgerechten eenvoudig gehouden. Gril groenten die je lekker vindt die niet lang op de barbecue hoeven zoals courgette of groene asperges. Je kunt ze bereiden bij het vlees of tijdens het rusten van het vlees. Maak er nog lekker krieltjes bij en je hebt een geweldig diner om te serveren. Wanneer je de krieltjes ook wil bereiden op de BBQ heb je twee barbecues nodig.
Van bavette kun je ook heerlijke spiesen maken voor op de barbecue of zelfs een rollade. Wij hebben super lekkere recepten zoals de bavette spies in een Oosterse marinade of de bavette rollade op onze website staan.
Nu is het tijd om te genieten van dit bavette recept en serveer er lekkere gegrilde groenten met krieltjes bij en een goed glas bier of wijn.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.