• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
bavette bbq

Een heerlijke steak om te grillen!

Sow deze grain fed bavette in een marinade van koriander en limoen gemaakt op de BBQ was super! De smaken zijn echt geweldig en door de toevoeging van de cherry tomaten en rode ui heb je een mooi kleur effect tijdens het serveren. Dit recept en bereidingswijze van de bavette wil ik daarom graag met jullie delen

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 bavette grain fed (700-800 gram)
 • 15 gram verse koriander
 • 125 ml olijfolie
 • 3 limoenen
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 theelepel chili vlokken
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/2 theelepel versgemalen peper
 • cherry tomaten
 • 1 rode ui

Wil je dit heerlijke gerecht ook bereiden?

Wil je ook bavette kopen om dit heerlijke gerecht te bereiden? Vergeet dan niet om het product in je winkelwagen te plaatsen!

Bavette was een aantal jaar geleden nog een stuk vlees wat wij niet veel aten in Nederland. Maar tegenwoordig is het niet meer weg te denken van de BBQ. De bavette wordt gesneden uit het dikste gedeelte van de vang. Voor de geïnteresseerde is de vang het gedeelte tussen de bil en de borst van een rund. Hier zitten spieren die veel bewegen waardoor het vlees wat steviger is dan andere stukken vlees van het rund. Het is belangrijk dat je het vlees snijd haaks op de draad. Wanneer je het niet juist snijdt heb je het idee dat het vlees heel taai is. Dat willen we natuurlijk niet maar dit komt vooral door het foutief snijden van het vlees of dat je een te hoge kerntemperatuur aanhoud.

Bavette op de BBQ

De bavette kun je op twee manieren bereiden op de BBQ. In dit recept heb ik beschreven hoe je de bavette direct boven de kolen grilt op jouw BBQ. Ik heb voor deze methode gekozen door de dikte van het vlees.

Wanneer je een bavette ontvangt die dikker is dan 2 cm dan zou ik hem bereiden via de reverse sear methode. Dit wil zeggen dat je een direct en indirect gedeelte maakt in jou BBQ. Dit kun je bij een kamado doen door één plate setter te plaatsen. Op deze manier creëer je twee zones waardoor je eerst de bavette gaart op een lage temperatuur van rond de 120 graden boven het indirecte gedeelte. Dit doe je tot een kerntemperatuur van rond de 45 graden. Daarna stook je de BBQ op naar een temperatuur van rond de 250 graden en gril je beide zijden nog even boven het directe gedeelte. Hierna laat je het vlees 10 minuten rusten.

In dit recept heb ik de bijgerechten eenvoudig gehouden. Gril groenten die je lekker vindt die niet lang op de barbecue hoeven zoals courgette of groene asperges. Je kunt ze bereiden bij het vlees of tijdens het rusten van het vlees. Maak er nog lekker krieltjes bij en je hebt een geweldig diner om te serveren. Wanneer je de krieltjes ook wil bereiden op de BBQ heb je twee barbecues nodig.

Van bavette kun je ook heerlijke spiesen maken voor op de barbecue of zelfs een rollade. Wij hebben super lekkere recepten zoals de bavette spies in een Oosterse marinade of de bavette rollade op onze website staan.

Bereidingswijze bavette

 1. Pel de knoflook en hak deze fijn samen met de koriander.
 2. Snijd de limoenen door de helft en pers deze uit boven een kom, en bewaar de schil van één limoen.
 3. Neem een ziplock zak en voeg hierin de olijfolie, koriander, limoensap, schil van één limoen, knoflook, chili vlokken, zout en versgemalen peper.
 4. Haal de bavette uit de koeling en verwijder eventueel overgebleven vlies van het vlees. Leg het vlees in de marinade en sluit de ziplock zak. Kneed het vlees even goed door de marinade zodat deze geheel bedekt is met de marinade. Leg het vlees vervolgens in de koeling voor minimaal 2 uur. Het liefste natuurlijk een hele dag.
 5. Voordat je de barbecue aanmaakt is het belangrijk om het vlees uit de koeling te halen. Doe dit ongeveer één uur voordat deze op de barbecue gaat. Haal het vlees hiervoor wel uit de ziplock zak.
 6. Snijd de cherry tomaten door de helft.
 7. Pel de rode ui en snijd deze in vieren en vervolgens in ringen.

Bereiding bavette op de BBQ

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de roosters, we gaan namelijk direct barbecueën. Sluit jouw kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
 2. Wanneer de temperatuur van 200 graden is bereikt kun je de bavette op het rooster leggen. Laat de bavette op het rooster liggen voor ongeveer 2 minuten tot het vlees loslaat van het rooster. Sluit iedere keer de deksel zodat de temperatuur in de kamado mooi stabiel blijft.
 3. Keer hierna het vlees en gril de andere zijde ook voor ongeveer twee minuten. Keer hierna het vlees regelmatig tot een kerntemperatuur van 52 graden. Het is zonde van het vlees om een hogere kerntemperatuur aan te houden.
 4. Laat het vlees nu gedurende 10 minuten rusten onder een schone theedoek. Dit kun je het beste binnen doen als het buiten koud is.
 5. Na het rusten kun je het vlees aansnijden en het is belangrijk dat je het vlees snijd haaks op de draad. Zelf snijd ik de bavette door de helft en kijk hoe de draad loopt. Bij bavette is het meestal zo dat de draad in de breedte van het vlees loopt (van links naar rechts). Snijd het vlees dan in dunne plakken haaks op de draad en leg het vlees op een bord. Leg de cherry tomaten erop met de rode ui en strooi er nog een beetje koriander en zout op met wat druppels limoensap.

Nu is het tijd om te genieten en serveer er lekkere gegrilde groenten met krieltjes bij en een goed glas bier of wijn.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!