• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Pasta
pasta met kreeft

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Een heerlijk smaakvol gerecht met ons rauw kreeftenvlees en pasta. Het is een eenvoudige spaghetti met een zelfgemaakte witte wijnsaus. In nog geen 30 minuten heb je dit heerlijke gerecht al geserveerd. Dit komt vooral door de eenvoud en doordat de kreeft reeds helemaal is schoongemaakt. Voor veel mensen is het toch wel een ding om een kreeft levend te koken. Door de conserveringstechniek die gebruikt wordt gaat de smaak niet verloren van dit heerlijke vlees. Hierdoor kan iedereen genieten van deze pasta met kreeft.

4 personen

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 450 gram kreeftenvlees
    • 500 gram spaghetti
    • 6 eetlepels ongezoete roomboter, op kamertemperatuur
    • olijfolie
    • 100 ml kookroom
    • 2 sjalotten
    • 3 teentjes knoflook
    • 250 gram groene aspergetips
    • 1 limoen
    • 500 ml droge witte wijn
    • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
    • zout en versgemalen peper
    • Parmezaanse kaas voor garnering

    Voorbereiding

    1. Haal ten eerste het kreeftenvlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
    2. Verwijder daarna de verpakking en dep het vlees droog voor de bereiding.
    3. Snijd vervolgens de kontjes van de groene aspergetips
    4. Pers de limoen en bewaar het sap.
    5. Haal de roomboter uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.
    6. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn.

    Bereiding pasta met kreeft

    1. Zet ten eerste een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Zet het vuur lager en voeg het kreeftenvlees toe. Kook het vlees rustig gaar in ongeveer 4 tot 6 minuten. Zorg er wel voor dat het vlees helemaal droog is voordat je het vlees kookt.
    2. Haal het vlees na het koken direct uit de pan en snijd in een gewenst formaat.
    3. Kook vervolgens de spaghetti beet gaar in kokend water met een snufje zout.
    4. Zet daarna een pan op middelhoog vuur en smelt een klont roomboter samen met een beetje olijfolie.
    5. Fruit de fijngesneden sjalotten en knoflook aan.
    6. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak even mee.
    7. Schenk de witte wijn en het sap van de limoen toe. Voeg beetje bij beetje de roomboter toe en blijf roeren tot de roomboter helemaal is gesmolten.
    8. Breng de saus langzaam aan de kook zodat je de saus kan inkoken voor ongeveer de helft.
    9. Schenk de kookroom toe om de pasta iets romiger te maken en blijf roeren.
    10. Schud het water af van de spaghetti en voeg deze direct toe aan de saus zodat de saus wordt opgenomen door de pasta.
    11. Bak in de tussentijd de groene asperges en een beetje olijfolie gaar.
    12. Maak ten slotte de pasta af door de kreeft toe te voegen en de gebakken asperges. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met een beetje peper en zout en geraspte Parmezaanse kaas.
    13. Serveer het gerecht direct met een goed glas witte wijn.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    10% korting!