• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Kerstrecepten
kalfsmuis recept

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Kalfsmuis is een heerlijk stuk mager rundvlees om te bereiden. De meeste mensen gebruiken kalfsmuis voor Vitello Tonnato. Je kunt dit heerlijke stuk vlees natuurlijk ook gebruiken voor een geweldig hoofdgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Onze kalfsmuis is afkomstig van Nederlandse rosékalveren en daardoor smaakvoller en iets steviger van structuur.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kalfsmuis
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 gram spruitjes
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel honing
  • 250 gram kastanjechampignons

Je kunt het vlees aanbraden en dan langzaam verder garen in de oven of je kunt er medaillons van snijden en die in boter aanbraden in een pan. In dit recept gaan wij de kalfsmuis in zijn geheel bereiden waardoor je een mooi stuk vlees kan serveren. Het is altijd leuk om het vlees aan te snijden aan tafel met de feestdagen!

Vitello Tonnato

Wil je toch liever Vitello Tonnato maken van onze kalfsmuis? Dan houd je precies dezelfde bereiding aan maar vul je de kalfsmuis niet met knoflook volgens het klassieke gerecht. Je snijd de kalfsmuis in dunne plakken en serveert de kalfsmuis met een vissaus op basis van tonijn.

De vissaus maak je door ongeveer 200 gram mayonaise te mengen met 200 gram tonijn uit blik met 3 anjovisfilets en 50 gram fijn gesneden kappertjes. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

kalfsmuis kruiden

Voorbereiding

  1. Haal de kalfsmuis twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat het vlees langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Ongeveer een uur voor de bereiding kun je het vlees uit de koeling halen zodat het vlees op kamertemperatuur komt.
  3. Snijd de kruiden fijn en strooi deze samen met zout en versgemalen peper op een snijplank.
  4. Pel de knoflook en snijd in vier stukken. Prik met een scherp mis gaatjes in het vlees en stop hierin de knoflook op diverse plekken.
  5. Rol de kalfsmuis door de kruiden voor een gelijkmatige verdeling van de kruiden.
  6. Maak de spruitjes schoon en snijd de stronk een beetje in.
  7. Pel de ui en snipper deze in grove stukken maar niet te grof.
  8. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren.

Kalfsmuis bereiden

  1. Smelt in een pan een klont boter en bak hierin de kalfsmuis rondom aan.
  2. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 100 graden en plaats de kalfsmuis met pan en al in de oven tot een kerntemperatuur van rond de 55 graden. Laat het vlees daarna 10 minuten rusten. Het garen van het vlees duurt ongeveer 45 minuten.
  3. Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Voeg de spruitjes toe en kook ze voor een aantal minuten tot ze bijna gaar zijn.
  4. Bak in de tussentijd de spekblokjes bijna krokant en voeg halverwege de ui toe.
  5. Giet de spruitjes af en voeg ze toe aan de spekblokjes met ui en bak ze heel even mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en roer de honing door de spruitjes zodat ze iets zoet worden.
  6. Bak als laatste nog even de champignons in een pan en breng op smaak met zout, versgemalen peper en de verse kruiden.

Serveer de kalfsmuis op een mooie schaal met de spruitjes en de champignons. Maak er eventueel nog gebakken aardappelen bij met dezelfde kruiden of een zoete aardappelpuree met walnoten bijvoorbeeld!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!