• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 8 personen
Keuken Zomer
Krokant gebakken garnalen

Een eenvoudige snack!

Krokant gebakken garnalen zijn ideaal om te serveren als snack met een heerlijke zelfgemaakte dipsaus. Je kunt ze natuurlijk ook serveren bij een lekker recept met rijst bijvoorbeeld.

Ingrediënten voor 8 personen

Ingrediënten garnalen

  • 750 gram garnalen
  • 200 gram panko
  • 150 gram meel
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepels knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • verse koriander

Dipsaus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 limoen

Met garnalen kun je heerlijke gerechten en zeer gevarieerde gerechten maken zoals wok gerechten of heerlijke spiesjes voor op de BBQ. Ze zijn echter ook ideaal om er een snack mee te maken die je kunt serveren wanneer je visite krijgt. Het is even wat werk gezien je de garnalen moet schoonmaken. Dit kun je echter al ruim vooraf doen. Het paneren kan ook vooraf maar vergeet hiervoor niet de garnalen af te dekken en terug te leggen in de koeling.

In dit recept hebben wij een basis dipsaus gemaakt die wat ons betreft perfect past bij de garnalen. Je kunt natuurlijk ook een lekkere andere saus naar voorkeur gebruiken.

Bereiding dipsaus

  1. Klop in een middelgrote kom mayonaise, zoete chilisaus, sambal en limoensap door elkaar en breng eventueel op smaak met zout.
  2. Dek de saus af tot gebruik en serveer samen met de krokant gebakken garnalen.

Bereiding krokant gebakken garnalen

  1. Haal ten eerste de garnalen uit de vriezer een dag voor gebruik en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Maak vervolgens de garnalen schoon door het darmkanaal en de staart te verwijderen.
  3. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden in de tussentijd.
  5. Neem een schaal voor het paneren van de garnalen. Voeg in de schaal de panko samen met olijfolie, knoflookpoeder, zout en versgemalen peper en meng door elkaar.
  6. Klop de eieren los in een andere schaal en doe de bloem in een derde kom.
  7. Paneer de garnalen door met een tang ze eerst door de bloem te halen, dan in het ei en als laatste door het pankomengsel.
  8. Leg ten slotte de garnalen op een bakplaat met keukenpapier.
  9. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 10 minuten. Regel daarna de oven op grill stand en bak nog 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  10. Leg de gebakken garnalen in een kom en besprenkel er een beetje van de saus over met fijn gesneden koriander.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!