• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Korean short ribs

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Korean short ribs met Japchae is een geweldige combinatie om eens te bereiden. Japchae is een eenvoudig wok gerecht met veel groenten en is perfecte te combineren met galbi short ribs. Dit zijn short ribs die gesneden zijn in plakken van 10 mm. Het voordeel hiervan is dat ze geen uren op de barbecue hoeven en binnen 8 minuten klaar zijn. Hierdoor krijg je een perfect en makkelijk gerecht om te bereiden voor door de week.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten marinade

  • 1 kg Galbi short ribs
  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml rijstazijn (mirin)
  • 75 ml appelsap
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui

Ingrediënten Japchae

  • 225 gram glasnoedels
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1,5 eetlepel sesamolie
  • 1/5 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 wortel
  • 500 gram baby spinazie
  • 2 stengels bosui
  • sesamzaadjes
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 knoflook
  • 1 rode paprika
  • zout

Wokken!

Wok gerechten zijn ideaal wanneer je niet veel tijd hebt gezien ze vaak snel klaar zijn. Dit is een gerecht waar de voorbereiding het meeste tijd kost met het snijden van de groeten. Het belangrijkste is dat de galbi ribs een dag voor de bereiding worden gemarineerd.

In dit recept beschrijven we hoe wij de ribs hebben bereid op de barbecue. Echter is voor de meeste het lastig om te wokken op de barbecue. Je kunt er daarom ook voor kiezen om de ribs te bakken in de pan. Hiervoor bak je de ribs in een hete pan voor een aantal minuten door regelmatig te keren.

Voorbereiding marinade

  1. Haal ten eerste het vlees twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Maak vervolgens een dag voor de bereiding de marinade.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd fijn samen met de rode peper.
  4. Neem een kom en voeg hierin alle ingrediënten voor de marinade en rasp ongeveer 1 theelepel gember erin. Meng alles goed door elkaar tot de suiker is opgenomen in de marinade.
  5. Verwijder de verpakking van de galbi short ribs en dep het vlees droog.
  6. Schenk de marinade in een ziplock-zakje en leg de galbi ribs erin. Zorg dat er geen lucht in de zak zit en zorg ervoor dat de ribs zijn voorzien van de marinade.
  7. Leg het ziplock-zakje terug in de koeling tot gebruik. Marineer de ribs minimaal 12 uur voor het beste resultaat.

Bereiding Korean short ribs

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de roosters We gaan namelijk direct barbecueën. Regel de BBQ naar een temperatuur van rond de 200 graden.
  2. Haal in de tussentijd de ribs uit de marinade maar gooi de marinade niet weg. Schenk de marinade in een pannetje en breng aan de kook. Laat de marinade indikken zodat je deze als saus kunt gebruiken.
  3. leg de korean short ribs op het rooster en gril beide zijden voor ongeveer 4 minuten per zijde. Draai de ribs regelmatig zodat ze niet verbranden. Gril tot het vlees medium is.
  4. Haal het vlees van het rooster en strijk in met de saus. Serveer direct samen met de Japchae.

Bereiding Japchae

  1. Borstel de champignons schoon en snijd in plakken.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in vieren en vervolgens in dunne plakken.
  3. Pel de knoflook en snijd fijn.
  4. Snijd de bosui in ringen.
  5. Maak de wortel schoon en snijd in kleine blokjes.
  6. Meng de ingrediënten sojasaus, rijsolie en de suiker samen in een kommetje tot de suiker is opgelost.
  7. Kook vervolgens de glasnoedels volgens de verpakking en schud het water af wanneer ze gaar zijn. Meng de noedels direct met de saus en zet aan de kant voor later gebruik.
  8. Verhit een wok met olie op het fornuis en bak hierin de knoflook, wortels, champgignons en de paprika in ongeveer 3 minuten beetgaar. Let op dat ze niet te gaar worden want ze moeten nog knapperig zijn.
  9. Voeg de spinazie toe en wacht tot de blaadjes zijn geslonken. Voeg een beetje zout toe om de groeten smaak te geven.
  10. Haal de wok van het vuur en meng hierin de glasnoedels.
  11. Garneer door er lente ui overheen te strooien met sesamzaadjes. Serveer samen met de Korean short ribs.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!