• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 300 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Kerstrecepten
braised short ribs

Een perfect recept om van te genieten!

Braised short ribs in rode wijnsaus is een heerlijk en hartig gerecht dat de laatste jaren steeds populairder wordt. Dit klassieke recept bevat onze short ribs uit Amerika die langzaam zijn gegaard in een rijke en smaakvolle saus gemaakt met rode wijn, groenten en kruiden.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kg short ribs
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • verse platte peterselie
  • 250 gram sjalotten
  • 3 stengels bleekselderij
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 grote winterpeen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 ml Merlot
  • 500 ml runderbouillon
  • zonnebloemolie
  • bakboter
  • zout en versgemalen peper

Braised short ribs is gewoon de engelse benaming voor gestoofde runderribben. Je gaart het vlees langzaam tot het vlees uit elkaar valt. Wij garen het vlees iets korter waardoor het nog mooi op het bot blijft zitten om te serveren.

Het is echt een geweldig recept en het resultaat is een gerecht dat zowel geruststellend als verfijnd is, waardoor het een perfecte keuze is voor speciale gelegenheden of gezellige avondjes thuis. Of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of gewoon je weg leert in de keuken, gestoofde shortribs in rode wijnsaus is een gerecht dat zeker indruk zal maken op uw gasten en uw smaakpapillen tevreden zal stellen.

Wil je short ribs kopen om dit heerlijke recept te maken? Wij hebben diverse soorten in ons assortiment die perfect zijn geschikt om dit recept te bereiden. Kies eenvoudig het gewenste gewicht en plaats het product in je winkelwagen.

Voorbereiding

  1. Haal de short ribs 2 dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Ongeveer een uur voor de bereiding haal je de short ribs uit de koeling en dep je het vlees droog met keukenpapier.
  3. Snijd met een scherp mes tussen de botten zodat je losse ribben krijgt. Verwijder het membraam aan de zijde van de botten.
  4. Kruid het vlees met zout en versgemalen peper en dek af zodat het vlees op kamer temperatuur kan komen.
  5. Maak de wortel en de bleekselderij schoon en snijd de wortel in kleine blokjes en de bleekselderie in ringen.
  6. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd sjalotten in ringen en plet de knoflook.

Bereiding braised short ribs

  1. Smelt boter samen met de zonnebloemolie in een pan op hoge hitte en bak de short ribs rondom bruin.
  2. Haal de short ribs uit de pan en voeg de uien, wortel en de bleekselderij toe en bak op middelhoge hitte voor ongeveer 10 minuten.
  3. Na ongeveer 5 minuten kun je de knoflook toevoegen en de tomatenpuree. Roer alles goed door elkaar.
  4. Schenk de rode wijn en de bouillon in de pan en leg de short ribs terug in de pan. Leg de takjes rozemarijn in de saus. Breng het geheel aan de kook en plaats een deksel op de pan. Laat het vlees nu rustig pruttelen in de pan. Zorg ervoor dat het niet te hard kookt. Je kunt er ook voor kiezen om de pan nu in de oven te plaatsen maar dat is niet noodzakelijk. Het is maar net wat jezelf prettig vindt. Stoof de short ribs voor ongeveer 5 uur.
  5. Haal de short ribs uit de pan en breng de saus aan de kook en reduceer de saus tot de gewenste dikte. Doe dit zonder deksel.
  6. Verwijder de takjes rozemarijn uit de saus.
  7. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft leg je de short ribs terug in de saus zodat ze nog even kunnen opwarmen.
  8. Haal de short ribs uit de pan en serveer samen met de saus.
  9. Maak het helemaal af om verse platte peterselie fijn te snipper en te strooien over het gerecht.

Ben je opzoek naar andere gerechten die passen bij de herfst? Neem dan eens een kijkje tussen onze herfst recepten waar je een compleet overzicht vindt van recepten die passen bij het seizoen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(4)
Volg onze socials!
10% korting!