• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Pasta
Italiaanse ovenschotel

Een echte Italiaanse klassieker!

Dit ovengerecht is in de basis een echte Italiaanse klassieker met de naam Parmigiana. Normaal gesproken wordt het gerecht gemaakt met aubergines en is dan een Italiaans bijgerecht. Wij combineerde dit echter met gepaneerde schnitzels. Zo heb je een heerlijk gerecht wat je kunt combineren met een eenvoudige salade of pasta.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten schnitzels

  • 5 Schnitzels
  • bloem
  • paneermeel
  • Parmezaanse kaas
  • verse peterselie
  • 2 ei
  • 1/4 citroen
  • zout en versgemalen peper
  • olie of bakboter
  • 2 theelepels knoflook poeder

Ingredienten saus

  • 600 ml tomaten passate
  • 2 bollen mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Parmigiana

Parmigiana, ook wel parmigiana di melanzane genoemd is een klassiek Siciliaans gerecht. In de basis is het in plakken gesneden aubergine met kaas en tomatensaus wat vervolgens gebakken wordt in de oven. Je krijgt dan een soort vegetarische lasagne.

Tegenwoordig zie je echter heel veel varianten van dit recept. Op je dit gerecht nu maakt met kipfilet of zoals wij hebben gedaan met varkensvlees. Wij gebruikten voor dit gerecht onze ongepaneerde schnitzels. Het paneermengsel hebben wij in dit recept voorzien van Parmezaanse kaas en kruiden waardoor je een heerlijke smaak combinatie krijgt. Je kunt er natuurlijk ook voorkiezen om alleen het vlees te paneren op deze manier en te combineren met zelfgebakken frietjes.

Voorbereiding schnitzels

  1. Haal de schnitzels een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Net voor de bereiding haal je het vlees uit de koeling en verwijder je de verpakking. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn.
  4. Meng in een kom het paneermeel met de Parmezaanse kaas, peterselie, knoflook, zout en versgemalen peper.
  5. Klop de eieren los en meng samen met de citroensap.
  6. Haal de schnitzels door bloem en vervolgens door het eimengsel en door de paneermeel. Leg de schnitzels op een schaal tot gebruik.

Bereiding Italiaanse ovenschotel

  1. Pel de knoflook en snijd fijn.
  2. Zet een pan op het vuur en bak de knoflook in een beetje olijfolie.
  3. Voeg vervolgens de passata en breng langzaam aan de kook. Breng op smaak door fijn gesneden basilicum toe te voegen en zout en versgemalen peper.
  4. Laat de saus heel even koken en proef of de smaak naar wens is.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Zet een pan op het voor en smelt een klont boter om de schnitzels te bakken.
  7. Bak de schnitzels aan beide zeiden tot ze mooi goudbruin zijn. Ze hoeven niet gaar te zijn gezien het vlees nog in de oven gaat.
  8. Neem een ovenschaal en bedek met een laagje tomatensaus.
  9. Leg vervolgens hierop de schnitzels en schenk de rest van de tomatensaus over het vlees.
  10. Strooi er ten slotte Parmezaanse kaas over en in plakken gesneden mozzarella.
  11. Plaats de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de mozzarella gesmolten is.
  12. Serveer direct met pasta of een eenvoudige salade.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
    Geen aanbevolen producten beschikbaar
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!
10% korting!