• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 120 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
rib fingers bbq

Een perfecte BBQ snack!

Iberico rib fingers zijn echt super lekker en ideaal voor een lekkere avond snack. Daarom leggen wij uit in dit recept hoe je Iberico rib fingers bereid op de BBQ. Iberico rib fingers kun je gebruiken voor een lekker broodje als lunch of verwerken in een Aziatisch gerecht is ook super lekker. Maak dan een lekkere Azatische marinade en leg hierin de rib fingers een dag. Bereid de rib fingers zoals beschreven in het onderstaande recept en verwerk ze vervolgens in jouw Aziatisch gerecht.

Ingrediënten

 • Iberico rib fingers
 • Dry rub
 • Barbecuesaus

Wat zijn Iberico rib fingers

De rib fingers van het Ibérico varken zijn de langwerpige stukjes vlees tussen de ribben van het varken. Omdat Ibérico vlees een ontzettend mooie vetmarmering heeft en de varkens zichzelf onder andere voeden met de eikels die zij in de vrije natuur vinden, zijn de rib fingers ontzettend smaakvol. Het voordeel met rib fingers is dat je niet hoeft te kluiven zoals bij normale spareribs. Een rib finger is dus het vlees wat normaal gesproken tussen de spareribs zit. Dit verkort de bereidingstijd gezien rib fingers na ongeveer 2 uur al klaar zijn na de bereiding op de BBQ.

rib fingers marineren

Voorbereiding

 1. Haal de Iberico rib fingers twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat de rib fingers langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Verwijder de verpakking en wrijf de rib fingers in met een beetje olijfolie en voorzie ze van jou favoriete dry-rub.
 3. Dek de rib fingers af met vershoudfolie en zet terug in de koeling voor 24 uur en minimaal 2 uur.

Bereiding rib fingers BBQ

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg daarna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en voeg rookhout toe. Plaats de plate setters en zorg dat de BBQ volledig geschikt is voor indirect grillen. We hebben namelijk het hele grill oppervlak nodig voor de rib fingers.
 2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden en zorg dat de temperatuur in de BBQ stabiel is.
 3. Leg de Iberico rib fingers op het grillrooster en sluit de deksel voor anderhalf uur.
 4. Na anderhalf uur gaan we de rib fingers in wrijven met een lekkere barbecuesaus. Warm de saus een beetje op en wrijf de rib fingers helemaal in met de saus en sluit de deksel voor een half uur.
 5. Controleer na een half uur met een prikker of je zonder weerstand in de rib fingers kunt prikken. Wanneer dit lukt zijn de Iberico rib fingers klaar.
 6. Serveer de rib fingers op een broodje met andere ingrediënten of serveer ze als lekkere snack.

Een lekkere snack om erbij te serveren zijn gevulde jalapenos cheddar poppers.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(5)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!