• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
brownie

Heerlijke brownie van de BBQ!

Een dessert van de barbecue is iets wat niet mag ontbreken bij een gezellig etentje met familie of vrienden. Dit Whisky Brownie recept is echt een mooie afsluiter voor een gezellig etentje. Heerlijk met wat stukjes sinaasappel en een bolletje vanille roomijs.

6 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 225 gram boter
  • 115 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 330 gram suiker
  • snufje zout
  • 1 zakjes vanille suiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • 3 eetlepels Whisky

Wijn Tips: Chocolade is enorm aromatisch, dus een goede balans met dessertwijn is niet altijd even makkelijk. Er zijn maar weinig wijnen die je met chocolade kunt combineren. Ga voor een goede port of voor een Banyuls die ook wel wordt gezien als dé chocoladewijn, volgens wijnschrijver Natalie MacLean. Persoonlijk hou ik zelf niet van zoete wijn en is een dessertwijn aan mij niet besteed en ga daarom voor een goede port.

Voorbereiding beslag

  1. Snij de boter en chocolade in blokjes en doe ze in een kom.
  2. Smelt de boter en chocolade au bain-marie door de kom oven kokend water te hangen.
  3. Klop intussen de eieren, eidooier, suiker en de vanille suiker luchtig tot het mengsel mooi wit is geworden ( ongeveer 5 min).
  4. Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtig geklopte eieren. Let op dat het chocolade mengsel niet heet mag zijn.
  5. Meng met een spatel voorzichtig drie eetlepels Scotch Whisky Chocolate door het mengsel. Voeg deze saus nooit bij de gesmolten chocolade omdat het anders gaat stollen. Het chocolademengsel moet men altijd eerst mengen met de luchtig geklopte eieren. (sla deze stap over als kinderen het ook moeten eten).
  6. Meng als laatste met een spatel voorzichtig de bloem en de cacao door het mengsel.

Bereiding brownie

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een indirect gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 180 graden.
  2. Je kunt de brownies op een aantal manieren bereiden op de barbecue. Je kunt het mengsel in een ingevette skillet schenken of in een aluminiumschaal die voorzien is van bakpapier.
  3. Leg de aluminiumschaal in de barbecue boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel gedurende 40 minuten.
  4. Controleer met een prikker of de Whisky Brownies gaar zijn door de prikker in de brownie te steken. Wanneer deze er schoon uitkomt is hij klaar.
  5. Laat de brownie afkoelen en haal deze uit de vorm door hem op te tillen via het bakpapier.
  6. Snij de brownie in mooie gelijken stukken.

Serveer Tip: Maak een mooi lang bord op met een paar brownies, stukjes sinaasappel en een bolletje vanille ijs met een beetje chocoladesaus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!