• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevulde kipfilet

Een perfecte smaakcombinatie!

Een geweldig recept om eens te proberen is deze gevulde kipfilet met bacon en groene olijven. Het is een heerlijke smaakcombinatie en makkelijk te bereiden. Je kunt ervoor kiezen om de gevulde kipfilet te grillen op de barbecue zoals wij hebben gedaan.  Maar het recept is ook geschikt om te garen in de oven. Bak hiervoor even de gevulde kipfilet aan in een pan zodat de bacon wat knapperig wordt. Daarna kun je het verder garen in de oven.

4 personen
  • Kipfilet

    Nederlandse Kipfilet

    €15 p/kg240 - 260 gram
    3,75

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 10 olijven
  • bosje verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 bolletje mozzarella
  • versgemalen peper
  • olijfolie

Voorbereiding

  1. Snijd de groene olijven in kleine stukjes.
  2. Hak de peterselie en de knoflook fijn en meng alles door elkaar in een kom.
  3. Maak de kipfilet schoon en snijd deze in de lengte door de helft zodat je vier mooie stukken hebt.
  4. Breng de kipfilet op smaak met versgemalen peper. Zout is niet nodig gezien de olijven al zoutig zijn.
  5. Leg twee stukjes bacon op een snijplank en leg in de lengte de kipfilet erop.
  6. Voorzie de kipfilet van het olijven mengsel en een klein stukje mozzarella (andere soorten kaas kunnen natuurlijk ook).
  7. Rol de kipfilet op samen met de bacon en zorg ervoor dat de bacon er strak omheen zit. Voorzie het rolletje van twee prikkers en wrijf de bacon in met wat olijfolie.

Bereiding gevulde kipfilet

  1. Maak ten eerste de barbecue aan met twee zones voor direct en indirect grillen met een keteltemperatuur van rond de 120 graden.
  2. Zorg voor een schoon rooster en plaats de kip rolletjes eerst boven het indirecte gedeelte.
  3. Sluit vervolgens de deksel van de barbecue tot een kerntemperatuur van ongeveer 65 graden (ongeveer 30 min).
  4. Verplaats de gevulde kipfilet naar het directe gedeelte en draai regelmatig tot de bacon krokant is en de kerntemperatuur minimaal 73 graden.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Handig voor je recept!
  • Inkbird IHT-1P

    Inkbird IHT-1P digitale vleesthermometer

    34,99
  • BBQ borstel

    3-head BBQ borstel

    1 stuk
    12,95
  • aanmaak wokkels

    Aanmaak wokkels

    24 stuks
    4,45
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?