• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Zomer
Dorade uit de oven

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Een heerlijk en gezond recept maak je met onze dorade uit de oven. Een makkelijk gerecht met een witvis die door veel mensen regelmatig wordt gegeten. De voorbereiding is even wat werk omdat je veel groenten moet snijden. Daarna is het 30 minuten in de oven en je hebt een smakelijk gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 dorade
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 3 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • verse tijm en rozemarijn
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Doordat de dorade maar 30 minuten nodig heeft in de oven is het belangrijk dat de aardappelen vooraf worden gekookt. Andrs krijg je ze namelijk niet gaar. Wat de groenten betreft is het een keuze. Je kunt de groenten even mee bakken met de sjalotten en knoflook zodat ze zacht worden. Vind je het lekker als de groenten nog een beetje knapperig zijn dan kan het zoals beschreven in de oven.

Het recept is geschreven voor 2 personen en gerekend met 1 dorade per persoon. Dit kun je natuurlijk altijd aanpassen. Je kunt voor dit gerecht natuurlijk ook kiezen voor onze zeebaars. De bereiding veranderd hierdoor niet.

Voorbereiding

  1. Haal de dorade een dag voor de bereiding uit de vriezer en ontdooi langzaam in de koeling.
  2. Spoel de dorade schoon en snijd de huid in met een scherp mes aan beide zijden.
  3. Schil de aardappelen en kook ze met een beetje zout tot ze bijna gaar zijn.
  4. Laat de aardappelen afkoelen en snijd in plakken.
  5. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn.
  6. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in grove stukken.
  7. Snijd een halve courgette in blokjes en de cherrytomaten door de helft.

Bereiding dorade uit de oven

  1. Zet een pan op het vuur en fruit de sjalotten en de knoflook aan met een beetje olijfolie.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Neem een ovenschaal en sprenkel een beetje olijfolie over de bodem en leg de aardappelschijfjes op de bodem.
  4. Verdeel de helft van het sjalotten en knoflook mengsel over de aardappelen en leg de dorade erop.
  5. Ten slotte kun je de overige groenten verdelen rondom de dorade en vul je de buikholte met verse kruiden.
  6. Sprenkel olijfolie over het oven gerecht en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  7. Plaats de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot de kerntemperatuur van de dorade tussen de 65 en 70 graden is.
  8. Serveer direct!

Ben je opzoek naar andere ovengerechten om te bereiden? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie ovengerechten waar je een compleet overzicht vindt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(7)
Volg onze socials!
10% korting!