• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevulde aardappel

Een heerlijk bijgerecht van de BBQ!

Gevulde aardappelen is een perfect bijgerecht en je kunt ze ook gewoon bereiden op een OFYR. Met een melting dome zoals het wordt genoemd kun je namelijk de kaas perfect smelten en ervoor zorgen dat de ingrediënten warm zijn in de aardappel. Wij hebben een variant gemaakt op de Poncho Potato van Taco Mundo.

4 personen

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 6 licht kruimige aardappelen
    • 250 gram spekblokjes
    • 1 rode paprika
    • 1 ui
    • verse koriander
    • geraspte kaas jong belegen
    • jalapeños uit pot
    • zure room
    • olijfolie

    Net als met alle gerechten ben je natuurlijk niet gebonden waarop je het gerecht bereid. Je kunt deze heerlijke gevulde aardappel natuurlijk bereiden in de oven of op een andere BBQ. Hij is te lekker om niet een te maken!

    In dit recept gebruiken wij spekblokjes maar deze kun je ook perfect vervangen voor onze pulled pork of pulled chicken. Varieer met de ingrediënten tot je jouw ideale combinatie hebt gevonden.

    Voorbereiding

    1. Neem aardappelen die je kunt eten met schil en maak ze schoon.
    2. Het is lastig op de OFYR om de aardappelen te poffen. Er zijn verschillende manier om de aardappels te garen. Wrijf ze hiervoor in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Pak de aardappelen in met aluminium folie en leg ze tussen de kolen om te garen of stop ze in een Dutch Oven met deksel en zet deze boven het vuur. Draai de aardappelen iedere 15 minuten tot ze gaar zijn. Is dit te veel werk dan kun je ze natuurlijk ook even voorkoken.
    3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in repen.
    4. Pel de ui en snipper grof.

    Bereiding gevulde aardappel op de OFYR

    1. Maak ten eerste de OFYR aan en zorg voor een mooi vuur. Het duurt ongeveer een uur voordat de bak ring goed warm is.
    2. Bak de spekblokjes in een beetje olijfolie op de bakplaat tot ze bijna knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
    3. Bak in de tussentijd de uien en de paprika repen tot ze gaar zijn en leg de aardappelen op de bak ring wanneer ze gaar zijn.
    4. Plet de aardappelen door deze eerst in te snijden en dan plat te drukken tot ongeveer de helft van de dikte van de aardappel.
    5. Voorzie vervolgens de aardappelen met de uien, spekblokjes, jalapeño peper en de paprika reepjes. Voeg als laatste ruim geraspte kaas toe.
    6. Leg hierna eerst de uitgebakken spekblokjes op de aardappel, de uien, de gesneden paprika, de jalapeño pepers en maak het af met geraspte kaas.
    7. Plaats de melting dome over de aardappelen en wacht tot de kaas is gesmolten.
    8. Maak het af met een lepel zure room en fijn gesneden koriander.

    Ben je opzoek naar andere bijgerechten om te serveren bij een heerlijk gerecht? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie bijgerechten.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (0)
    Volg onze socials!

    Wij denken dat je deze ook wel lust!

    Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

    10% korting!