Biefstuk a la Loetje met video
Chefkok Inamood | 08 juli 2024
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Biefstuk Loetje is misschien wel de bekendste biefstuk in Nedeland van het restaurant Loetje. Er zijn verschillende recepten zoals de traditionele Loetje biefstuk met een lekkere jus van margarine en biefstuk Bali met een lekkere pittige saus.
Om een Loetje biefstuk te maken begin je natuurlijk met het vlees. Bij Loetje gebruiken ze de ossenhaas gesneden als een tournedos. Dit is het meest malse stuk vlees van een rund. Er zijn veel soorten biefstuk die allemaal een andere naam hebben. Wanneer je dit recept wilt maken bestel je de ossenhaas en niet zoals de naam het zegt, een biefstuk.
Een biefstuk maken van Loetje hoeft niet heel moeilijk te zijn en je hebt helemaal niet veel ingrediënten nodig. Alleen een ossenhaas, margarine en een beetje zout en eventueel verse gemalen zwarte peper.
Wil je biefstuk kopen om dit heerlijke recepten te maken? Kijk dan in ons assortiment want wij hebben diverse soorten biefstuk. Voor dit recept gebruikten wij ossenhaas aan ’t stuk.
Je bakt het vlees in de margarine tot de biefstuk goudbruin is en een garing heeft van medium-rare. Tijdens het bakken beweeg je het vlees in de pan met een vleestang en bak je het vlees aan allee zijden. Bij de juiste garing haal je het vlees uit de pan en laat je het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Tijdens de bereiding is het heel belangrijk om de saus goed in de gaten te houden. Bij een te hoge temperatuur verbrand de margarine namelijk en dat wil je voorkomen. Daarom is het belangrijk om het vuur niet te hoog te zetten en om goed de saus in de gaten te houden.
Wanneer je de biefstuk Bali wilt bereiden is het enige verschil de saus. De rest van de bereiding is identiek aan de traditionele variant. Tijdens het rusten van de biefstuk maak je de saus af door sambal oelek toe te voegen. Het is ongeveer 1,5 eetlepel wat je toevoegt per persoon aan de saus.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.