Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-
Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!
Chefkok Inamood, vrijdag 10 september 2021
Oesters van de BBQ zijn een heerlijk voorgerecht waar sommige mensen van houden en andere weer niet. Meestal worden ze rauw gegeten en geserveerd in een schaal met citroen en een glas champagne. Echter niet iedereen is fan van rauwe oesters wat ik mij goed voor kan stellen. Wat wel super lekker is zijn gegratineerde oesters met kaas en knoflookboter. Het bereiden van oesters is helemaal niet moeilijk op de barbecue of in de oven, of ze nu vers zijn of zoals onze bevroren. Het voordeel van onze bevroren Zeeuwse oesters is dat je er geen werk mee hebt. De oesters zijn reeds geopend waardoor je ze niet hoeft te openen met een oestermes. Ze zijn reeds voorzien van kaas en de knoflookboter waardoor je ze alleen nog hoeft te grillen. Nu is natuurlijk de vraag hoe maak ik bevroren Zeeuwse oesters klaar.
Leg de oesters ongeveer 2 á 3 uur voor gebruik in de koeling zodat ze kunnen ontdooien. Doe dit niet een dag van te voren maar echt een paar uur voor de bereiding. Zoals velen weten leven verse oesters nog voordat deze bereid worden of vers gegeten worden. De oesters worden daarop ook levend ingevroren en kunnen na het invriezen niet meer rauw gegeten worden.
Serveer tip: Serveer de oesters bijvoorbeeld met een beetje fijn gesneden bosui erop en een paar druppels tabasco voor wat pit.
Succes met de bereiding en veel Grillfun!