• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding
Bereiding
Aantal porties
Keuken Vis
oesters BBQ

Oesters van de BBQ zijn een heerlijk voorgerecht waar sommige mensen van houden en andere weer niet. Meestal worden ze rauw gegeten en geserveerd in een schaal met citroen en een glas champagne. Echter niet iedereen is fan van rauwe oesters wat ik mij goed voor kan stellen. Wat wel super lekker is zijn gegratineerde oesters met kaas en knoflookboter. Het bereiden van oesters is helemaal niet moeilijk op de barbecue of in de oven, of ze nu vers zijn of zoals onze bevroren. Het voordeel van onze bevroren Zeeuwse oesters is dat je er geen werk mee hebt. De oesters zijn reeds geopend waardoor je ze niet hoeft te openen met een oestermes. Ze zijn reeds voorzien van kaas en de knoflookboter waardoor je ze alleen nog hoeft te grillen. Nu is natuurlijk de vraag hoe maak ik bevroren Zeeuwse oesters klaar.

gegratineerde oesters

Ontdooien of niet?

Leg de oesters ongeveer 2 á 3 uur voor gebruik in de koeling zodat ze kunnen ontdooien. Doe dit niet een dag van te voren maar echt een paar uur voor de bereiding. Zoals velen weten leven verse oesters nog voordat deze bereid worden of vers gegeten worden. De oesters worden daarop ook levend ingevroren en kunnen na het invriezen niet meer rauw gegeten worden.

oesters op de bbq

Bereiding bevroren oesters in de oven

  1. De bereiding is heel makkelijk in een oven. Stel je oven in op 200 graden en verwarm deze tot de oven aangeeft op temperatuur te zijn.
  2. Leg de oesters in het midden van de oven voor 10 minuten.
  3. Na 10 minuten verander je de stand in de oven op grillen zodat alleen het bovenste element aan is. Grill de oesters voor 2 minuten tot de kaas gesmolten is en mooi is verkleurd. Serveer de Zeeuwse oesters direct!

gebakken oesters

Bereiding bevroren oesters op de BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Leg de oesters op het rooster voor ongeveer 10 minuten en sluit de deksel in de tussentijd. Maak na 10 minuten de barbecue open en controleer of de kaas is gesmolten en verkleurd is.
  4. Haal de Zeeuwse oesters van de barbecue en serveer direct!

Serveer tip: Serveer de oesters bijvoorbeeld met een beetje fijn gesneden bosui erop en een paar druppels tabasco voor wat pit.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!