• Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-

  • Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!

Een smakelijk BBQ worst recept

Chefkok Inamood, donderdag 22 september 2022

Een smakelijk BBQ worst recept wat je naar onze mening eens geprobeerd moet hebben. Dit recept is ideaal als je eens een makkelijk recept wil maken met super veel smaak. Perfect om te serveren als je een aantal vrienden op bezoek krijgt. Je kunt het serveren als lunch, hoofdgerecht of zelfs als snack. Het is maar net afhankelijk van hoe groot je de stukken brood met worst snijd. De verhouding in dit recept is voor 4 personen.

In ons assortiment hebben wij diverse BBQ worsten van Home Made. Je kunt de smaak beïnvloeden met het soort BBQ worst wat je gebruikt voor dit recept. Wij hebben dit keer gekozen voor de jalapeño & cheddar Texasstijl BBQ worsten. Het zijn heerlijke, gekruide en licht pittige BBQ-worsten met een Amerikaanse touche, die op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd. Je kunt natuurlijk ook voor een andere BBQ worst gaan zoals de chistorra Iberico worst of een andere die je lekker vindt. Deze twee varianten zijn echter de meeste verkochte BBQ worsten op onze website.

In het recept heb ik onze handige dubbele spies gebruikt waar je in 1 keer alle worsten aan kunt rijgen. Het is een perfect spies en niet alleen voor worsten maar ook voor andere producten zoals kippendijen.

Ingrediënten

  • 5 BBQ worsten naar smaak
  • 2 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • geraspte kaas
  • sweet chili saus
  • ijsbergsla
  • ciabatta brood

Home made BBQ worst grillen

Voorbereiding

  1. Snijd ten eerste de kop van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  2. Halveer de paprika’s en snijd in repen.
  3. Pel de uien en snijd door de helft en vervolgens in halve ringen.
  4. Rijg de worsten aan een spies.

BBQ worst grillen

Bereiding BBQ worst recept

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats een de roosters of een plancha en rooster. We gaan namelijk direct barbecueën.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado. Laat ze wel een stukje open zodat er een luchtdoorstroming blijft en de houtskool niet uitgaat.
  3. Plaats de spies met de BBQ worsten op het rooster.
  4. Schenk in de tussentijd wat olijfolie of de plancha en bak de uien en de paprika’s tot ze gaar zijn.
  5. Draai de spies met BBQ worsten regelmatig tot ze mooi van kleur zijn.
  6. Haal de uien met paprika’s van de plancha en leg de spies met BBQ worsten hierop.
  7. Leg de uien met paprika’s op de BBQ worsten en strooi er ruim geraspte kaas over.
  8. Sluit de deksel tot de kaas is gesmolten en snijd in de tussentijd het brood open en bedek de bodem met ijsbergsla.
  9. Schuif de BBQ worsten met uien en paprika’s op het brood en voorzie van een lekkere saus zoals onze sweet chili saus.
  10. Verdeel het brood door het in stukken te snijden en serveer direct.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?