• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 40 minuten
Aantal porties
Keuken Rubs & Sauzen
BBQ saus met Sherry

Een geweldige BBQ saus!

BBQ saus met Sherry is een zeer diverse saus om voor verschillende gerechten te gebruiken. Of je hem nu gebruikt als saus voor over een heerlijke hamburger of dat je hem gebruikt voor het instrijken van je spareribs. Ik gebruikte hem laatst nog voor het instrijken van mijn kip lollies.

Ingrediënten

  • Klontje bakboter
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 scheut sherry
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml ketchup
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • paar druppels Tabasco
  • Glas water

De Saus

Het is echt een geweldige saus met veel smaak en de kleur is heerlijk donker wat een mooi effect geeft op je gerecht. De smaken van de saus zijn mooi in balans en als je niet van drank houd kun je natuurlijk de sherry weglaten. Denk hierbij er wel aan dat de sherry voor smaakt zorgt en dat de alcohol verdampt tijdens de bereiding van deze geweldige saus. Oordeel zelf en maak hem eens en pas eventueel de ingrediënten aan naar eigen beleving. Het proeven is altijd belangrijk tijdens het maken van saus. Je kunt hem altijd iets pittiger maken door meer tabasco toe te voegen.

Bereiding

  1. Snipper de ui, knoflook en de rode peper.
  2. Smelt de boter in een pan en fruit de ui met de knoflook en de rode peper gedurende 10 minuten op laag vuur. Let op dit kun je natuurlijk op de barbecue doen maar ook zeker op het fornuis in de keuken.
  3. Voeg de honing en de suiker toe tot deze gesmolten is.
  4. Voeg nu de overige ingrediënten toe zoals de worcestersaus, tomatenpuree, sherry, witte wijn azijn, tabasco, ketchup en de laurierbladeren.
  5. Roer alles goed door elkaar en voeg wat water toe.
  6. Breng de saus aan de kook en laat het rustig inkoken tot deze dik genoeg is.
  7. Het inkoken duurt ongeveer 30 minuten.
  8. Proef de saus en voeg eventueel zout en versgemalen peper toe.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!