• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding
Aantal porties 4 personen
Keuken Salade
aardappelsalade

Een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ!

Bijgerechten zijn natuurlijk altijd een mooie aanvulling voor bij de BBQ gerechten. Of je nu lekker eenvoudig gaat barbecueën of lekker low and slow een mooi stuk vlees maakt. Deze aardappelsalade is een mooie aanvulling en kun je uren van te voren maken. Het gerecht is weer lekker simpel om te maken en super lekker.

 

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram vastkokende aardappelen
  • 4 lentje-ui
  • 2 hardgekookte eieren
  • 125 ml mayonaise
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels verse bieslook

Aardappelsalade is toch echt wel een klassieker voor bij een BBQ in Nederland. Veel Nederlanders zijn gek op deze salade en daarom kan hij natuurlijk niet ontbreken op deze website. Wil je de salade iets meer pit geven voeg dan eventueel nog een beetje chilipoeder toe aan dit recept. Natuurlijk is deze nog lekkerder wanneer je de aardappelsalade een aantal uren vooraf maakt.

De salade kun je natuurlijk bij meer gerechten serveren dan alleen bij een barbecue. Het is ook een heerlijke combinatie bij een schnitzel met champignonsaus.

Bereiding Aardappelsalade

  1. Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gedurende 10 minuten.
  2. Snij de aardappelen in blokjes als het geheel goed is afgekoeld. Snij ze niet te klein anders kunnen ze uit elkaar vallen.
  3. Snijd de lente-uitjes in ringen.
  4. Snijd de hardgekookte eieren fijn.
  5. Roer paprika, zout en versgemalen peper naar smaak door de mayonaise in een kommetje. Giet deze saus over de afgekoelde aardappelblokjes.
  6. Voeg de lente-uitjes en het hardgekookte ei aan de aardappelblokjes toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Voeg de lente-uitjes en het hardgekookte ei aan de aardappelblokjes toe en roer alles goed door elkaar.
  8. Dek het af met vershoudfolie en zet het in de koelkast voor tenminste 2 uur.

Variatietip: Vervang 60 ml mayonaise door 65 ml yoghurt als je niet zo’n fan bent van mayonaise. Hierdoor wordt de salade iets gezonder!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!