• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Herfst
schnitzel met campignonsaus

Een traditioneel en makkelijk gerecht!

Een makkelijk gerecht maar waar veel mensen gek op zijn is toch wel een lekkere gepaneerde schnitzel met champignonsaus. Maak het jezelf makkelijk met onze gepaneerde schnitzels. Je hoeft ze alleen nog maar te bakken in boter in een pan. Je bakt de schnitzels tot ze mooi verkleurd zijn en vooraf kun je het beste beginnen met de champignonsaus. Onze schnitzels zijn gemaakt van varkensvlees en daarna voorzien van paneelmeer voor een lekkere krokante laag na het bakken.

4 personen

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 5 schnitzels
    • 400 gram champignons
    • 350 ml groentebouillon
    • 200 ml slagroom
    • 2 eetlepels bloem
    • verse platte peterselie
    • 1 sjalot
    • boter

    Serveer de schnitzel bijvoorbeeld met gebakken aardappelen en een makkelijke salade of maak er lekkere zelf gemaakte frietjes bij. De combinatie is altijd goed. Paneer je het vlees het liefste zelf? Wij hebben natuurlijk ook ongepaneerde varkensschnitzels in ons assortiment.

    Bereiding schnitzel met champignonsaus

    1. Pel ten eerste de sjalot en snipper deze fijn.
    2. Borstel vervolgens de champignons schoon en snijd in plakken.
    3. Zet daarna een pan op het vuur en smelt een klont boter.
    4. Voeg de bloem toe en en roer alles door elkaar tot er een bal ontstaat.
    5. Zet het vuur lager en voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
    6. Breng de saus langzaam aan de kook en voeg beetje bij beetje de slagroom toe tot je de gewenste dikte hebt.
    7. Fruit de sjalot aan in een beetje olijfolie en bak daarna de champignons mee tot ze gaar zijn.
    8. Voeg de champignons toe aan de saus en laat de saus even rustig koken.
    9. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
    10. Snipper ten slotte de platte peterselie fijn en voeg deze toe aan de saus.

    Schnitzel bakken

    1. Zet een pan op hoog vuur en smelt een grote klont boter.
    2. Leg de gepaneerde schnitzels in de pan en bak beide zijde bruin.
    3. Zet het vuur lager tot de gepaneerde schnitzels gaar zijn. Dit duurt in totaal ongeveer 8 minuten.
    4. Serveer de schnitzels met de zelfgemaakte champignonsaus en bijgerechten.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    10% korting!