• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Het bereiden van short ribs wordt over het algemeen het meeste gedaan op de BBQ. Je kan echter short ribs ook perfect bereiden in de oven. Short ribs uit de oven zijn een prima alternatief wanneer je niet graag achter de barbecue staat. Er zijn diverse manieren om het vlees te bereiden in de oven. Wij gaan in dit artikel de diverse opties benoemen. Je kan voor jezelf testen welke jou voorkeur heeft.

Met de bereiding zoals beschreven duurt het ongeveer 3 tot 3,5 uur voordat het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft. Wij garen het vlees op 150 graden in de oven maar het kan ook op 120 graden zoals je vaak op de barbecue ziet.

Short ribs recepten oven

  • De voorbereiding is bijna hetzelfde als wanneer je ze bereid op de BBQ. Je verwijderd eerst het vlies aan de onderzijde bij de ribben. Dit zorgt namelijk voor een betere garing tussen de ribben en de smaak van de rub kan goed het vlees intrekken. Hierna kom je voor een keuze te staan. Je kan de short rib in zijn geheel in de oven plaatsen of per rib. Wij hebben de short ribs gesneden. Dit omdat je ongeveer 1 rib per persoon eet en op deze manier zitten de kruiden overal. Voorzie de short ribs van een lekkere dry rub en plaats afgedekt in de koeling voor minimaal 2 uur.
  • Haal de short ribs uit de koeling en leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 150 graden en plaats de short ribs in de oven. Nu kun je kiezen om de ovenschaal te voorzien van aluminiumfolie of niet. Of je dit doet is afhankelijk van de kwaliteit van het vlees en of het vlees mooi gemarmerd is. De short ribs van ons zijn mooi gemarmerd waardoor het inpakken overbodig is. Short ribs kopen doe je daarom bij Inamood! Sluit nu de oven tot de short ribs een kerntemperatuur hebben van 90 graden en je makkelijk in het vlees kan prikken.
  • Tijdens de bereiding is het belangrijk dat je het vet af en toe over het vlees wrijft. Hierdoor krijg je een mooi resultaat. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees in te wrijven met een lekkere barbecuesaus.
  • Na de bereiding in de oven laat je de short ribs even rusten voor ongeveer 15 minuten onder aluminiumfolie. Op die manier komt het vlees tot rust en kunnen de sappen zich verdelen in het vlees.

Wat eet je bij short ribs

Je kan van alles eten bij dit heerlijke stuk vlees. Het is net wat jezelf lekker vindt natuurlijk. Wij hebben een aantal van onze bijgerechten opgesomd die volgens ons goed passen bij short ribs ui de oven.

  • Aardappel partjes uit de oven passen wat ons betreft er ideaal bij. Heb je maar 1 oven dan moet dit geen probleem zijn. Plaats de aardappelen gewoon mee in de oven na 1,5 uur. Op deze manier garen ze langzaam mee. Wanneer het aan het rusten is zet je de aardappel partjes onder de grill stand van de oven tot ze mooi verkleurd zijn.
  • Gegrilde aubergine salade met couscous en hummes is een geweldige salade om te bereiden wanneer je eens wat anders zoekt. De salade is makkelijk en super van smaak. Je bakt de aubergine gewoon in een grillpan en niet zoals in het recept beschreven is op de BBQ.
  • Korean short ribs met Japchae is een recept als je opzoek bent naar een geweldig wok gerecht. Je kunt hiervoor het vlees in de oven bereiden en de marinade uit het recept gebruiken om het vlees in te marineren.
Deel dit artikel
Altijd handig!
Volg onze socials!
10% korting!