Terug

Tomahawk steak | dry aged

Tomahawk steak | dry aged

58,90

€62 p/kgVanaf 900 - 1000 gram
Een tomahawk steak is een indrukwekkend stuk vlees dat zijn naam dankt aan zijn opvallende uiterlijk.

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
 • Gratis thuisbezorgd

  Bestellingen vanaf €75,- in Nederland

 • Topkwaliteit vlees

  Uit eigen vleesgroothandel

 • Vers ingevroren

  Smaak & kwaliteitsgarantie

 • Kies zelf je leverdag

  Tussen 17 en 22 uur bezorgd

Verdere informatie

Een dry aged tomahawk steak is een indrukwekkend stuk vlees dat zijn naam dankt aan zijn opvallende uiterlijk. Het is een ribeye steak met een extra lang bot, dat lijkt op een tomahawk-achtig wapen. Het is een echte eyecatcher op de barbecue of op het bord en een ware traktatie voor vleesliefhebbers.

De tomahawk steak wordt gesneden uit de ribsectie van het rund en is bekend om zijn rijke, malse smaak en sappige textuur. Het vlees wordt vaak met het bot bereid, omdat dat zorgt voor extra smaak en een prachtige presentatie op het bord.

Het bereiden van een tomahawk steak vergt wat kennis en ervaring, maar met de juiste technieken kan deze steak een absolute topper worden op uw menu. Het is belangrijk om de steak op de juiste manier te kruiden en te grillen, zodat de smaken goed tot hun recht komen en het vlees perfect wordt gebakken.

Een dry aged tomahawk steak is niet alleen een culinair hoogstandje, maar ook een statement. Het is een stuk vlees dat indruk maakt en perfect past bij een bijzondere gelegenheid. Of het nu op de barbecue, in het restaurant of thuis aan de keukentafel wordt geserveerd, de tomahawk steak is een echte showstopper.

Dry aged vlees

Dry aged vlees wordt steeds populairder onder fijnproevers en kenners van goed vlees. Bij het dry-agen van vlees wordt het vlees gedurende een bepaalde periode bewaard in een gecontroleerde omgeving. Luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie worden zorgvuldig gecontroleerd. Het resultaat is een stuk vlees met een diepe, rijke smaak en een zachte textuur.

Herkomst dry aged tomahawk steak

Het Ierse John Stone dry aged beef ondergaat een strenge selectie door John Stone voordat het wordt toegelaten. Zo komt ca. 5 tot 10% van de Angus- en Herefordrunderen in aanmerking voor het prachtige John Stone label.

In de speciale rijpingskamers wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat tot op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen in het vlees wordt het vlees botermals.

Het vlees wordt gebruikt door vele sterrenchefs in de hele wereld en heeft in 2017 nog de World Steak Challenge gewonnen met een dry aged rib eye.

 

Je Tomahawk steak | dry aged eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,