• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
varkensfiletrollade BBQ

Zelf een varkensrollade maken voor op de BBQ!

Inmiddels staan er diverse rollade recepten op mijn website met bavette. Een rollade van varkensvlees ontbrak nog op mijn website, tot nu toe. Daarom deze varkensfiletrollade van de BBQ gevuld met zelfgemaakte pesto, ham en mozzarella. Het is echt een geweldige smaak sensatie doordat varkensfilet niet veel smaak heeft van zichtzelf. Door deze smaken te combineren krijg je een combinatie die niet alleen lekker is maar ook nog eens super gaaf eruit ziet als je het vlees opensnijd.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 kg varkensfilet of procureur
 • 1 bol mozzarella
 • 30 gram pijnboompitten
 • 1 teentje knoflook
 • 70 gram Parmezaanse kaas
 • 30 gram basilicum
 • olijfolie
 • 1 pakje pancetta
 • 2 pakjes ontbijtspek
 • zout en versgemalen peper
 • barbecuesaus

De varkensfiletrollade gaan we wikkelen in ontbijtspek voordat deze op de BBQ gaat. Hoe je dit vlechten precies kunt doen staat beschreven op mijn tips & tricks pagina. Klik hier voor de instructie.

Om het diner helemaal af te maken maakte ik er sperziebonen bij gebakken in ui met spekblokjes. Dit kun je gewoon in de keuken doen of je moet het leuk vinden om twee barbecues aan te maken. Zet een pan water op het vuur en kook de sperziebonen. Bak de spekblokjes krokant in de pan en voeg als ze bijna klaar zijn de ui toe. Bak deze heel even mee en voeg daarna de sperziebonen toe. Voeg een beetje ketjap manis toe en de sperziebonen zijn klaar. Bak in de oven de aardappelkroketjes en maak een pepersaus of een andere saus die je lekker vindt. Serveer hierbij de varkensfiletrollade van de BBQ en je hebt een super lekker diner.

Bereiding pesto

 1. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
 2. Neem een pan en zet deze op het vuur en rooster de pijnboompitten heel even in een scheutje olijfolie.
 3. Rasp de Parmezaanse kaas.
 4. Neem een kom en voeg hierin ongeveer 50 gram Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum en een flinke scheut olijfolie. Mix alles tot een glad mengsel met een mixer of keukenmachine. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe. Breng de saus verder op smaak met zout en versgemalen peper. De saus mag best een beetje dik zijn, gezien we deze gebruiken op het vlees.

Voorbereiding varkensrollade

 1. Haal de varkensfilet uit de koeling. Procureur is iets vetter dan varkensfilet maar voor het resultaat maakt het niet veel uit. Zelf heb ik varkensfilet gebruikt in dit recept.
 2. Snijd de varkensfilet open zodat je het vlees kan openklappen. Snijd vervolgens vanuit het midden naar links en doe dit hetzelfde voor rechts. Op deze manier krijg je een grote lap vlees die je perfect kunt vullen. Let wel op dat je niet te ver snijd!
 3. Vul de varkensfilet met een laagje pesto, pancetta en de geraspte Parmezaanse kaas. Leg in het midden van de varkensfilet een laag mozzarella.
 4. Rol de varkensfilet op als een rollade en leg even weg.
 5. Maak een mat van bacon door deze te vlechten.
 6. Leg de varkensfilet op de baconmat en rol het geheel op als een rollade. Let goed op dat de zijkanten goed dicht zijn van de rollade. Anders heb je kans dat de mozzarella uit de rollade loopt en dat zou zonde zijn natuurlijk. Wikkel de rollade in vershoudfolie en knoop hem heel strak dicht. Leg nu de rollade terug in de koeling voor minimaal twee uur.

Bereiding varkensfiletrollade op de BBQ

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën.
 2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden.
 3. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie. Het is ook wel handig om een lekbakje te plaatsen gezien het mogelijk is dat de mozzarella uit de rollade loopt.
 4. Leg vervolgens de varkensrollade op de barbecue en sluit de deksel.
 5. De varkensrollade gaan we garen tot een kerntemperatuur van 65 graden.
 6. Strijk de rollade na ongeveer 45 minuten in met een lekkere barbecuesaus. Herhaal dit een aantal keer.
 7. Haal het vlees van de barbecue bij de gewenste kerntemperatuur en laat het vervolgens even 10 minuten rusten onder een schone doek.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!