• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen Zowel dag als avondlevering mogelijk

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 75 minuten
Aantal porties 3 personen
Keuken Barbecue

Puur, rokerig en vol van smaak

De Tomahawk steak is een spectaculair stuk vlees door het lange, gebleekte ribbot dat eraan zit, waardoor het ook wel de ‘koning onder de steaks’ wordt genoemd. Door de reverse sear-methode te gebruiken, bereiken we een perfecte garing van de binnenkant en een waanzinnige korst van de buitenkant. De combinatie van diverse specerijen en de diepe, gebrande smaak van gemalen koffiebonen in de gekozen baairub zorgt voor een smaakexplosie die je smaakpapillen zal verrassen.

  • Variatie: Je kunt de charcoal chimichurri een extra rokerige dimensie geven door een stukje verkoolde paprika of ui mee te blenden.
3 personen
10% korting!

Ingrediënten 3 personen

  • 1 stuks tomahawk
  • 80 ml olijfolie
  • 30 gram favoriete rub
  • 1 stuks paprika
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks rode ui
  • 200 gram mais
  • 30 gram platte peterselie, alleen de blaadjes
  • 30 gram verse oregano, alleen de blaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuks rode peper, zonder zaadjes
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • naar smaak zeezout
  • naar smaak zwarte peper

Voorbereiding van het vlees

Laat de Tomahawk steak op kamertemperatuur komen. Smeer de steak lichtjes in met olijfolie en bestrooi royaal met je favoriete BBQ rub.

Charcoal chimichurri maken

Hak of blend alle ingrediënten voor de chimichurri grof: peterselie, oregano, knoflook, rode peper, rode wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en doe het mengsel in een afsluitbaar glazen potje. Voeg vervolgens een gloeiend heet houtskooltje toe en sluit het potje gedurende 10–20 minuten, zodat de rook in de chimichurri kan trekken. Open daarna het potje, verwijder het houtskooltje en sluit de chimichurri opnieuw af. Laat apart staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Het grillen van de tomahawk

  • Bereid de kamado of BBQ voor op indirect vuur en een temperatuur van 120°C. Leg de Tomahawk op het rooster en laat deze rustig garen tot een kerntemperatuur van 48–50°C.
  • Haal het vlees van de BBQ en verhoog de temperatuur (direct vuur) naar 250°C of hoger. Grill de Tomahawk kort en krachtig aan beide zijden totdat de kerntemperatuur 52°C bereikt en er een mooie korst is gevormd.
  • Haal de steak van het vuur en laat deze 5 minuten rusten (afgedekt, maar niet ingepakt in folie.

Serveren

Snijd de steak aan in mooie plakken en serveer met de charcoal chimichurri en de gegrilde groenten. Eet smakelijk!

Dit recept is gebaseerd op de Reverse Sear methode, wat staat voor langzaam garen op lage temperatuur, gevolgd door kort en hevig afgrillen. Dit zorgt voor maximale malsheid en smaak. De eindkerntemperatuur van 52 graden levert een perfect medium-rare resultaat op.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!