• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Stoofschotel met kip dutch oven

Een eenvoudig smaakvol stoofgerecht!

Lekker genieten van de buitenlucht bij een warm vuurtje dat wil toch iedereen! Het liefste ga ik dan lekker koken met de Dutch Oven, dit keer maakte ik een lekker eenvoudige stoofpot met kip.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 gram champignons
  • klont boter
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • zout en versgemalen peper
  • 200 gram rijst

Wijn Tips: Bij gestoofde kip drink ik persoonlijk het liefste een droge witte wijn die een niet te hoog zuurgehalte heeft. Het lekkerste om bij dit soort gerechten te serveren is dan een Chardonnay. Wil je liever iets anders dan is een Viognier ook een goede keuze. Ben je geen fan van witte wijn, neem dan een lekkere Pinot Noir.

En ander perfect recept voor de herfst zijn onze gestoofde eendenbouten uit de Dutch Oven. Het is een stoofgerecht wat wij zeker kunnen aanbevelen.

Voorbereiding

  1. Was de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  2. Snij de paprika in blokjes en snipper de ui en knoflook.
  3. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
  4. Kruid de kippendijen of de kipfilet met zout en versgemalen peper.

Bereiding Stoofpot in de Dutch Oven

  1. Gerechten maken in de Dutch Oven kan op drie manieren, boven vuur, met briketten of in de barbecue. In dit gerecht heb ik gekozen om het klaar te maken boven vuur. Als je de beschreven temperaturen gebruikt kan het niet mis gaan.
  2. Maak een vuur en hang de Dutch Oven er boven en smelt en klont boter.
  3. Leg de kippendijen of de kipfilet erin en braad deze in de Dutch Oven in circa 5 minuten rondom bruin.
  4. Haal de kip uit de Dutch Oven en leg ze op een snijplank of kom.
  5. Fruit nu de ui aan samen met de paprika, knoflook en de kruiden en roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg na ongeveer twee minuten de tomatenblokjes toe samen met de kippenbouillon.
  7. Breng het geheel nu aan de kook zonder deksel en voeg de kippendijen of kipfilet toe en laat het gedurende een uur rustig pruttelen zodat de saus kan indikken en de kip gaar kan worden. Let op, het moet dus net koken bij een temperatuur van rond de 110 graden.
  8. Voeg ongeveer na 45 minuten de champignons toe samen met de crème fraiche.
  9. Kook in de tussen tijd de rijst (ongeveer 30 minuten van te voren).
  10. Als de saus van de stoofschotel met kip niet dik genoeg is, bindt het dan met een papje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water. Schenk deze beetje voor beetje erbij tot men de gewenste dikte heeft.
  11. Serveer de stoofpot met kip uit de Dutch Oven lekker met rijst en brood.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!
10% korting!